Китайският коронавирус: Ще има ли пандемия
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Китайският коронавирус: Ще има ли пандемия

Притесненията от заразяване оставиха пусти китайските улици

Китайският коронавирус: Ще има ли пандемия

Новата зараза засегна хиляди хора, затвори граници и постави части от Китай под блокада. Въпросът е колко още може да се разпространи

Марина Станева
8803 прочитания

Притесненията от заразяване оставиха пусти китайските улици

© Reuters


"Сега е време за факти, не за страхове" - не спират да повтарят от Световната здравна организация (СЗО) по повод китайския коронавирус с огнище град Ухан. Но също така признават, че има много неща, които все още не знаят за него, и затова постоянно следят развитията.

Организацията обяви международна извънредна ситуация заради заразата, но заяви, че тя все още не е пандемия, и подчерта, че има възможност за предотвратяване на по-обширна глобална криза. Но предупреди, че макар да е необходимо страните да вземат мерки за ограничаване на разпространението, все още няма причина за ненужно възпрепятстване на международните пътувания и търговия чрез рестрикции, а ако такива са въведени, те трябва да бъдат кратки, пропорционални и редовно преразглеждани.

Притесненията обаче са налице - новият вирус зарази хиляди хора, затвори граници и постави части от Китай под блокада. Експертите се тревожат колко повече може да се разпространи и колко ще бъдат заразени, а правителствата се подготвят за възможността това да бъде следващата пандемия, пред която ще се изправи светът.

Вирус във възход

Жертвите нараснаха до 565, което е увеличение с 65 смъртни случая в континентален Китай само за един ден. Тези данни изглеждат плашещо, но само на пръв поглед - за да се оцени опасността, трябва да се има предвид и големият брой хора, които живеят там, както и броят на болните. В азиатската страна има над 28 000 заразени, като много по-малко са случаите в други страни. Това означава, че смъртността от коронавируса до момента е около 2%, и то ако приемем, че всички заразени са идентифицирани. Възможно е и те да са много повече, което би направило процента много по-малък. Около 80% от починалите са били над 60-годишни, а 75% от тях са имали предишни заболявания, като например диабет. Вирусът предизвиква остра респираторна инфекция, симптомите започват с треска, последвана от суха кашлица. Повечето от заразените се възстановяват напълно, точно както от грип. Само за сравнение, в един от най-тежките грипни сезони в САЩ - през 2012-2013 г., смъртните случаи са 56 000.

Според изчисления на Университета в Хонконг общият брой на заболелите може да бъде доста по-голям от официалните данни. Пред Associated Press д-р Дейвид Хейман, ръководител на звеното към СЗО, отговорно за заразените със SARS през 2002-2003 г., посочва, че новият коронавирус изглежда да е все още във възход и е прекалено рано да се предположи кога ще бъде пикът.

Описанието за пандемия е инфекциозна болест, заплашваща много хора по света по едно и също време, като скорошен пример е пандемията от свински грип през 2009 г. Пандемиите са по-вероятни, ако вирусът е нов, способен лесно да заразява хора и можещ да се пренася от човек на човек по устойчив начин. "Китайският коронавирус изглежда, че изпълнява и трите условия. А без ваксина или лечение, което да го предотвратява, задържането на разпространението му е жизнено необходимо", обобщава анализ на британската ВВС.

Все още неизвестните са много

Това не е първият и няма да е последният път, в който светът е изправен пред извънредна ситуация за общественото здраве. "Рискът в Китай остава много висок, а в останалата част от света рискът за разпространение е висок. Над 99% от случаите са регистрирани в Китай и под 1% са в останалия свят. Дефиницията на пандемия е избухване на нов патоген, който се разпространява лесно от човек на човек на глобално ниво. Други коронавируси, включително SARS и MERS, не доведоха до пандемия, когато се появиха. Все пак има обаче и много неща, които не знаем, и СЗО следи еволюцията на вируса всяка минута", казва пред "Капитал" д-р Скендер Сила, ръководител на българския офис на СЗО. И допълва, че на този етап е много трудно да се прогнозира дали това ще се превърне в широкообхватна пандемия в глобален мащаб.

Всяка пандемия е различна и докато вирусът не започне да циркулира, не е възможно да се предвидят напълно ефектите. "Той се пренася много, много лесно и почти сигурно ще стане пандемия. Но дали ще бъде катастрофален, не знам", твърди пред в. New York Times д-р Антъни С. Фаучи, директор на американския Национален институт по алергии и инфекциозни болести.

Ефектите на една пандемия вероятно ще бъдат по-тежки в някои страни и по-леки в други. В момента изглежда малко вероятно вирусът да се разпространи значително в държави с бдителни здравни служби. Докато страни като САЩ може да успеят да засекат и да поставят под ефективна карантина първите носители, страни с неразвити системи за здравеопазване може и да не успеят.

Д-р Скендер Сила, ръководител на българския офис на СЗО

Колко опасен е новият вирус?

Когато се появи нов вирус, винаги има много неизвестни. При един от пет заразени се проявяват тежки реакции като пневмония и респираторни затруднения. За щастие при повечето хора ефектите са леки и китайските власти съобщават, че починалите са около 2%. Въпреки това става въпрос за нова болест и СЗО продължава да анализира ситуацията. Всяка година от обикновен грип умират повече от половин милион души, но ние сме все още в ранните етапи на тази зараза и предстои да се разберат ефектите й в бъдеще.

Какви мерки трябва да се предприемат?

СЗО смята, че все още може да се прекъсне разпространението на вируса, ако страните въведат строги мерки за ранното засичане на болестта, за изолиране и лекуване на идентифицираните случаи и за насърчаване на мерките за социална дистанцираност, когато е нужно. Добра новина е, че вирусът е стабилен засега и няма признаци за мутация. Ако действаме, можем да го победим.

СЗО е против ограниченията за пътувания. Защо?

Смятаме, че с налагането на стриктни ограничения за пътуването може да се стигне до други сътресения върху социално-икономическите дейности, които да имат ефект не само върху икономиките на страните, а и върху други аспекти от общественото здраве. Държавите обаче могат да съветват гражданите си и да осигуряват навременна информация за ситуацията в най-засегнатите области.

Какъв е най-добрият начин за превенция?

Симптомите са подобни на нормалния грип, затова всеки трябва да поддържа добра хигиена като редовно миене на ръце. Не трябва да кихаме в ръце или в пространството, а да използваме чиста салфетка и да я изхвърляме на правилното място, вместо да я оставяме просто така. Ако проявявате леки грипни симптоми, трябва да си останете вкъщи, но ако ситуацията се влоши, трябва да потърсите незабавно медицинска помощ. Не трябва да се насърчават големите събирания на едно място. Ключът е индивидуалната отговорност - да не заразяваме околните, като предприемем много прости мерки за лична хигиена или като поддържаме разстояние от над 1 метър от този, който киха или кашля.

Коронавирусът разболя петролния пазар

В Китай множество заводи и офиси, затворени за ваканцията около лунната Нова година, все още не са отворили и не е ясно кога ще се случи това. Ресторантите и хотелите са ударени особено тежко, тъй като хората не само в Хубей (провинцията, епицентър на заразата) но и в цялата страна избягват да се събират навън. Анализаторите започват да се надпреварват да понижават прогнозите си за растежа в Китай. Преди избухването на епидемията консенсусът беше, че през първото тримесечие БВП ще нарасне с 6% на годишна база. Сега очакванията са за 4% - най-бавният растеж, откакто Китай започва да публикува тримесечни данни за БВП през 1992 г.

Треската от коронавируса вече обхваща не само китайската икономика, но и световния петролен пазар. Китай е най-големият вносител на нефт и опасенията за свиване на растежа изпратиха котировките на най-ниското ниво от година насам, след като в последните дни цените на барел сорт брент паднаха с 20% от пика през януари. Леко оживление настана в сряда, когато новината за намиране на ефективно лечение на коронавируса бутна цените с 3% нагоре до над 55 долара за барел.

През декември, преди развихрянето на епидемията, Китай е внесъл близо 11 млн. барела суров петрол. Сега по данни на Bloomberg дневното потребление на нефт в страната е намаляло с една пета, което е еквивалентно на консумацията на Великобритания и Италия, взети заедно. Мащабът на срива е шокирал енергийната индустрия, посочва петролният анализатор Фил Флин пред британската ВВС: "Не сме виждали унищожаване на търсенето от подобна величина, което се случва толкова бързо." Към замирането на икономическата активност в Китай се прибавя и резкият спад на търсенето на самолетно гориво, като авиокомпаниите спират полетите си от и до азиатската страна, а вътрешните полети са силно ограничени. Колкото по-дълго продължат парализата в Китай и глобалните рестрикции за пътуване, толкова по-голям ще бъде и ефектът върху пазара на петрол. Вече е започнала подготовка за извънредна среща в средата на февруари на Организацията на страните - износителки на петрол, и партньорите й (ОПЕК+), на която да се вземе решение за съкращаване на добива, ако ситуацията не се успокои.

По темата работи и Светломира Гюрова

"Сега е време за факти, не за страхове" - не спират да повтарят от Световната здравна организация (СЗО) по повод китайския коронавирус с огнище град Ухан. Но също така признават, че има много неща, които все още не знаят за него, и затова постоянно следят развитията.

Организацията обяви международна извънредна ситуация заради заразата, но заяви, че тя все още не е пандемия, и подчерта, че има възможност за предотвратяване на по-обширна глобална криза. Но предупреди, че макар да е необходимо страните да вземат мерки за ограничаване на разпространението, все още няма причина за ненужно възпрепятстване на международните пътувания и търговия чрез рестрикции, а ако такива са въведени, те трябва да бъдат кратки, пропорционални и редовно преразглеждани.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

5 коментара
 • 1
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Каква пандемия!? Шумотевицата около короната много видимо цели друго.

  На фона на милиардното население на Китай броят на заразените са под статистическата грешка, но в абсолютни цифри - както се и спекулира в медиите - могат да бъдат представени за епидемия от СЗО и да се превърнат в милиардни печалби за транснационалните фармакомпании.

  Проблемът изобщо не е в устойчивостта, способността на вируса да мутира или да заразява човек от човек. Раздухването на „пандемията“ на коронавируса има реална опасност да се използва за вътрешнопартийни войни от прозападните китайски либерали срещу китайските националисти, един от които е и Си Дзинпин, така, както перестройчиците на Горбачов използваха катастрофата в Чернобил, за да бастисат СССР.

  Затова за разлика от досегащните вирусни епидемии в Китай - птичи, свински грип, ТОРС - тази предизвика незабавната изключително остра реакция на председателя Си и мобилизацията на целия държавен апарат и армията.

  Може да се предполага, че ситуацията около коронавируса ща отпуши процеса на отстраняване от управлението на страната на либералите и властта изцяло ще премине в ръцете на националистите.
  Сходен процес стартира и Путин преди месец, като в преходното правителства на Мишустин липсват доста от темелните руските либерали, а втвърдяването предстои. Сходна ще е картината и в Америка след победата на Тръмп през ноември.

  В трите кита, на които се крепи света, либералите все по-видимо се изтласкват от властовите позиции.

  А коронавирусът?
  Ако нямате 100 съпътстващи хронични заболявания, ако имунната ви система я има, ако не сте на 100 г, ако не сте китаец и ако не се храните с каквото намерите да лази още докато е живо – дори да се заразите, с общодостъпните препарати от първата аптека за седмица ще го забравите.

  П.П. Чукнах в гугъл. Населението на Китай през 2017 г е почти 1 400 000 000 души. Починалите от короната пише, че са 565, т.е. 0.00004%. Демек за българските мащаби това са ...трима души.
  Явно ще го преживеем...

 • 2
  ahj21578679 avatar :-|
  ahj21578679

  Покрай вируса акциите на компаниите в Китай и юана поевтитяха мощно. Тия дни държавата изкупила на борсите предлаганите книжа на химическите и технологичните компании с мажоритарно чуждо участие. Говорят за "удар" за 20 млрд долара и промяна на собствеността..

 • 3
  semi avatar :-|
  semi

  В центъра на болестта смъртността е 30% (умрели спрямо излекувани, останалите още се борят), нищо не работи, 11-милионен град е като умрял. Няма лекари, места в болници, шофьори, които да карат болните до болниците. От това по-голяма катастрофа - какво?! Някой да е видял подобни последствия при грип? Сравненията са напълно безпочвени. Разширете сега тази картина до цяла страна, което лесно може да се случи. Дори тоталитарен Китай с желязна организация и драконови мерки засега не успява да пречупи кривата на заболяемост. Много е възможно скоро въобще да не се говори за икономика, а само за оцеляване. Епъл вече затвори магазините си, Фокскон затвори завод. За какъв грип въобще говорим!

 • 4
  dnpanov avatar :-|
  dnpanov

  Пандемията вече е обявена, но четох един доста интересен материал тук https://kolastra.eu/koronavirus/ който може да се окаже полезен за българите.

 • 5
  txx51644375 avatar :-|
  txx51644375

  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.
  ПОЖАРНИКАРКАТА НА РЕПУБЛИКАТА-ТАКА НАРИЧАЩАТА СЕ ПРЕМИЕРКА БОЙКА БОРИСОВА Е ПОРЕДНИЯТ СЛУГА НА ТЕЗИ КОИТО ОТВЪН МУ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.КАЗВАТ МУ ДА ПОДСКАЧА И ТОЙ СКАЧА.КАЗВАТ МУ –ДА СПРЕ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА И ТОЙ Я СПРЯ.
  MAСКА ЗА ЛИЦЕ НЕ СЪМ СЛАГАЛ НИТО ВЕДНЪЖ,А ТОВА БЕШЕ ВСЕКИ ДЕН ,КОГАТО ИЗЛИЗАХ НАВЪН МЕЖДУ 13 МАРТ-30 АПРИЛ 2020 г.
  НА ВЛАСТТА И ПОКАЗАХ 3-ТЕ ВАРИАНТА НА СИМВОЛА ЗА СРЕДЕН ПРЪСТ.
  ВИРУСИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ ,НО ГЛУПОСТТА У ХОРАТА Е НЕИЗЛЕЧИМА И Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.
  ПОДРЪЖНИЦИТЕ (РОБИТЕ) НА КОРОНА ВИРИСА-(ОБИКНОВЕНО СА СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА (80%)),СА МНОГО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА,НО СА КИСЛОРОД ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПО СВЕТА ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ПЛАШЕЙКИ С ,,НЕВИДИМИЯ ВРАГ,,.ТРЪМП ВЕЧЕ ПОЧНА ДА ГИ РАЗОБЛИЧАВА В САЩ.
  MАСКИТЕ СА,ЗА ДА МЪЛЧИТЕ,А НЕ ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ.
  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.
  ХОРА,МИСЛЕТЕ И АНАЛИЗИРАЙТЕ САМИ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ВИ СЕ ПОДНАСЯ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА НЯКОЙ ДА МИСЛИ И ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ ВМЕСТО ВАС,ЗАЩОТО АКО ГО ПОЗВОЛИТЕ СТАВАТЕ РОБИ.
  AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.
  ОТИДЕТЕ МАСОВО НА ЦЪРКВА НА 19 АПРИЛ 2020 г.(ВЕЛИКДЕН), С ВСИЧКИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ БЕЗБОЖНИЦИТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ,ЗАЩОТО ТЕ СЕГА И ОТ ГОСПОД БОГ ИСКАТ ДА ВИ ЛИШАТ. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).
  И БОГ ПРАТИ СЛУГАТА СИ-ДЯВОЛА ДА ВЪДВОРИ РЕД ПО СВЕТА,СРЕД САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И СИВИТЕ КАРДИНАЛЧЕТА СЕДЯЩИ ЗАД ТЯХ.
  МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.
  СЕГА КУКЛОВОДИТЕ ЗНАЕХА МНОГО ДОБРЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ И ГО НАПРАВИХА-НАСАДИХА НЕВИЖДАН И МАСОВ СТРАХ У ХОРАТА ПО СВЕТА.А СТРАХЪТ Е ИСТИНСКИ,САМО КОГАТО ВРАГЪТ Е НЕВИДИМ.ТОВА Е НЕЩО КАТО ГЛУПОСТТА.А СТРАХЪТ Е НАЙ-ХУБАВАТА СТОКА. КАК ДЕЙСТВА СТРАХЪТ ВЪРХУ ЧОВЕКА?СТРАХЪТ ОТВАРЯ СТРЕСА,ИМУНИТЕТА ПАДА И СЕ ПОЯВЯВАТ БОЛЕСТИТЕ.
  ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,, ,НО ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СЕГА ЩЕ ГО СПОЛЕТИ НАЙ-ГОЛЯМОТО МУ ОГРАБВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
  ВПРОЧЕМ И МАСКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ТОЗИ ВИРУС ,КАКТО И ВСЕКИ ДРУГ ВИРУС ,ЗАЩОТО ТЕ СА С ГОЛЕМИНА ПОД 1 МИКРОН.ЛЪЖАТ НИ ОЩЕ И ЗА ТОВА ЧЕ ТОЗИ ВИРУС СЕ задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана - до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори.......,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване - с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).
  МИЙТЕ СЪС САПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ.АКО МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИТЕ И С ЛАМПИ ИЗЛЪЧВАЩИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ С ДЪЛЖИНА 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:
  UVC-Ултравиолет C (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 eV – 12,4 eV.

  ИЗВЕДНЪЖ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПОПАДНА ПОД УДАРИТЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ,НАЛАГАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА .КАЗВА СЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ,НАРУШИТЕЛИТЕ НА КАРАНТИНАТА СЕ АРЕСТУВАТ,НАКАЗВАТ СЕ С ГЛОБИ ИЛИ СЪС ЗАТВОР.НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС СЕ ГЛЕДА И СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ,КАКТО ЗА БОЛНИТЕ ОТ ЧУМА ПРЕДИ 500 години.
  И ВСИЧКО ТОВА Е ПРИКРИТО ПОД ЛОЗУНГА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНА ВИРУСА.ДОРИ ЗА ВИРУСА НА СПИН ПРЕЗ 80-те ,КОЙТО Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА,НЕ ПРЕДПРИЕХА ТЕЗИ МЕРКИ И НЕ НАПРАВИХА ТАЗИ НЕВИЖДАНА СВЕТОВНА ИСТЕРИЯ.ДОРИ ПРЕЗ 1-та и 2-та СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ТАКА.
  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ,ЧЕ МИЛЯРДИ ХОРА ПО СВЕТА ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТОВА СТАВА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ХОРАТА.
  Отнеха,ПОГАЗВАТ,ПРЕВЗЕХА или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:
  - свободата на движение;
  - свободата на събиранията;
  - свободата да изповядваш своята вяра;
  - свободата на предприемаческата дейност;
  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.
  - ИЗПОЛЗВАХА КОРОНА ВИРУСА ЗА ДА ОТРАБОТЯТ ТЕХНИКИТЕ ,ЗА КОИТО СА ОЧАКВАЛИ ДА ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО:
  ЕЛЕКТРОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ,ЕЛЕКТРОННОТО СЛЕДЕНЕ,СОЦИАЛНАТА МАНИПУЛАЦИЯ,ЦЯЛОСТЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАРАДИ Г Д А КОНТРОЛИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО.
  А ПРИГЛАСЯЩИТЕ И БАЙГАНЬОВЦИ-ПОЛИТИЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ (ВСИЧКИ ДО ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ СЛУГИ.ТУК ВКЛЮЧВАМ И КИТАЙСКИЯ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, ),ЧРЕЗ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ И МОЗЪЧНИ АНАЛИТИЧНИ МАНИПУЛАТИВНИ ТРЪСТОВЕ ПО СВЕТА,УМЕЛО И МНОГО ХИТРО НАЛАГАТ СЛЕДВАЩИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД-ПЪЛНОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО.А ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЧРЕЗ ЗАКОНИ МОЖЕ ДА СЕ УДЪЛЖАВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ПОД ПРЕТЕКСТА-,,ИМАМЕ НЕВИДИМ ВРАГ,,. ЕДНО Е ДА НАЛОЖИШ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ И ЗДРАВНА ХИГИЕНА,СЪВСЕМ ДРУГО Е ,,ДОБРОВОЛНО,, ПОСТАВЯНЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ЗАТВАРЯНЕ У ДОМА.ТОВА Е ЧИСТ И ПРИНУДИТЕЛЕН ДОМАШЕН АРЕСТ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ И ОРГАН-ПОЛИЦИЯТА,А В НЯКОИ СТРАНИ И АРМИЯТА.ПОСЛЕ ЩЕ ИМА МЕРКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ,МЕРКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДРУГИ ТАКИВА С НАДЗОРА НА ДЪРЖАВАТА,ЗАВОАЛИРАНО С ПРИНЦИПА:,,ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ,,.А КЪДЕ СА В ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИТЕ И КРИТИЧНОТО ИМ МИСЛЕНЕ?НЯМА ГИ.ДА ВИ КАВА ЛИ ЗАЩО ГИ НЯМА И НИКОГА НЕ ГИ Е ИМАЛО-АМИ ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА.
  ТОВА Е ЕДНА ПЛАНИРАНА АКЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ,КОИТО ВИДИМО СЕ ОДОБРЯВАТ КАКТО ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА ,ТАКА И ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СТАРТИРАТ СЕ НОВИ НАЧИНИ НА ПОВЕДЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ.ДАЖЕ СТАНА МОДЕРНО СРЕД АКТЬОРИ,СПОРТИСТИ И ПОЗЬОРИ ,ДА СЕ ФУКАШ,ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОРОНАТА.
  И АКО ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СЛУШАТ ЗАНАПРЕД,ЩЕ ИМ СПРЕТНАТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАХА-Я ОТ ВИРУС,Я ОТ НЕЩО ДРУГО.НО НАЛИ ЗНАЕТЕ,А ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ КОГАТО ИМ ПИСНЕ НА ХОРАТА,ПРОУМЯВАЙКИ ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДЧИНЯВАТ,ТО ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ ПОМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПО СВЕТА.
  КАЗВАЙКИ ИМ С ФАКТИ,ЧЕ ТОВА Е НЕВИЖДАНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ (ЧРЕЗ ИНФОРМАЦИОНЕН ПРОИЗВОЛ И ИНФОРМАЦИОННО НАВОДНЕНИЕ), ТЕ ГРУПОВО И ЧРЕЗ ИЗВЪНРЕДНО ГЛАСУВАНИ НАБЪРЗО ЗАКОНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТЕ ЗАПЛАШВАТ С : ,,ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ ( FAKE NEWS ).НАКАЗВА СЕ С ЗАТВОРОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ и глоба ОТ 1000 лева до 50000 ЛЕВА ,,.И ТОВА СЕ ПРАВИ БЕЗ ДОРИ ДА Е ПОСОЧЕНО,КАКВА Е ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.
  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-СТРАХЪТ ОТ ,,ВРАГА,, ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО ИМ.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.И НАСАДИХА СТРАХ И УЖАС У ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА.ЗАТВОРИХА И СПРЯХА ИКОНОМИКИТЕ ДА РАБОТЯТ,НАПРАВИХА ХОРАТА МАСОВО ДА СА БЕЗРАБОТНИ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕВИЖДАНА РЕЦЕСИЯ.И ХОРАТА ПО СВЕТА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ ОТНОВО.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТОВА КАКВО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ СА МИЛИОНЕРИ ИЛИ МИЛИАРДЕРИ,НАТРУПАЛИ НЕЗАКОННИТЕ СИ ПАРИ ,ОТ КРИМИНАЛА ДЕЙНОСТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.

  ДА АМА НЕ .Аз не ям доматите с колците и ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ И ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ВИРУС Е ОБИКНОВЕН И ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА БИОФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА (''IMMUNOTECH LABORATORIES LTD'' ( САЙТА : ImmunH www.immunotechlaboratoriesbg.com).
  В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИТЕ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ. ЛЕКАРСТВОТО -ВАКСИНА СЕ КАЗВА ,,ITV-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ЕБОЛА ВИРУСА -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА,КОЕТО ПРЕМАХВА ХИВ ВИРУСА НА СПИН ОТ КРЪВТА И ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА,
  КОИТО СА БОЛНИ ОТ СПИН,НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА СЕГА?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.
  Само че за ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НИТО ОТ ХОРАТА С ВЛАСТ КОИТО СА ГО ИЗПРОБВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.
  Сега е шанса на България да се прослави с поредното ОТКРИТИЕ и това да доведе до просперитет за всички българи.
  Но повярвайте ми –ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТОВА.
  ТЕ И МЕДИЦИТЕ ИМ ,,ЕКСПЕРТЧЕТА,,ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ,ЧУЖДИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ И ЛЕКАРСТВАТА ИМ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМ СЕ ДАВАТ И ЩЕ ВЗИМАТ РУШВЕТИ,А ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА НЕ МОГАТ,ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ДАВАТ.
  ЯСНИ СТЕ МИ КАТО БЯЛ ДЕН ВСИЧКИ ТАКИВА ПОДОБНИ ЧОВЕЧЕТА,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, И ТЕХНИТЕ ДРЕБНИ И ДРЕБНАВИ МОРАЛНО ЧОВЕШКИ ДУШИЦИ.
  Е,да сте ми живи и здрави,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ТОЗИ ВИ ГРЯХ ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ ДО 9-то коляно ЗАНАПРЕД.
  БОГ СЕ Е ГРИЖИЛ,ГРИЖИ СЕ И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ И ЗАНАПРЕД И ЗАТОВА.


  В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛЕКАРСТВО КОЕТО УНИЩОЖАВА КОРОНА ВИРУСА.
  ИМА ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА.Но власта не иска да го спомене дори,защото няма изгода от това.
  Лекарството-ваксина се казва ,,ITV-1 – ImmunH,, на българска биофармацевтична фирма ,,ИМУНОТЕХ ЛАБОРАТОРИЕС БГ ООД,,( Immunotech Laboratories BG) в сферата на БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ.Нашите лекарства-ваксини от една страна унищожават най-смъртоносните патогенни вируси и бактерии ,а от друга вдигат и възстановяват имунната система на човека.
  1.Това е сайта на фирмата ни в България.

  Immunotech Laboratories BG

  https://www.immunotechlaboratoriesbg.com/info-in-bulgarian.

  Сега,в мътната вода, още четири вируса в пъти по-опасни вилнеят в България (а и по целия свят), когато заради кризата с корона вируса световният обществен организъм е сериозно отслабен, в атака преминават скритите вируси на МАНИПУЛАЦИЯТА,глупостта, популизма и диктатурата.
  Абе каква пандемия? ‘’’’’Пандемията (от гръцки: παν, pan – „всички“ и δήμος, demos – „хора“) е проява на инфекциозно заболяване, което се разпространява сред населението на определен обширен географски регион, континент или по целия свят, като се заразяват много хора’’’’’.В България за 46 дни (днес е 2-ри май 2020 г.) има 1555 случея на заразени с 68 починали.И КЪДЕ Е В БЪЛГАРИЯ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ??Дори на грам не се доближава до дефеницията за ПАНДЕМИЯ.В света 3,3 милиона заразени с 230000 починали -пак не отговаря на дефеницията за пандемия.Даже мисля,че в 80 % от случеите лекарите просто ги оставят да починат ,защото и те са в целия този заговор.99 % ОТ ПОЧИНАЛИТЕ ИМАТ ПО 5-6 ДРУГИ ОСНОВНИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. 95 % ОТ ПОЧИНАЛИТЕ СА НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ 78 ГОДИНИ.В същото това време в България за 1 месец са починали 2700 души болни от рак +още 4000 души=6700 души от различни други болести.А В ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ТОЗИ 1 МЕСЕЦ СА ПОЧИНАЛИ 5 МИЛИОНА ДУШИ ОТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ,А ВСЕКИ ДЕН ПО СВЕТА ОТ ГЛАД УМИРАТ 21000 ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Така ,че заповедта по света е:’’НАСАЖДАЙТЕ СТРАХ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ’’.Нали трябва да се поддържа напрежението сред хората ! Не трябва даже отпускаме , че току - вижте , от болна нация (съответно и за цялото човечество) сме се обърнали на здрава нация , а това надали го искат някои особи измислили и задействали цялата тази смазана машина по целия свят! Треперете , народи , треперете ! В момента това вие работата , а не да работите и да си живеете спокойно живота ! Спокойствие ? Не е е е еееееееееее ! Никакво спокойствие ! Треперене му е майката , за да са спокойни шепа люде по света,които носят памперси на гащите!

  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.
  ХОРА,МИСЛЕТЕ И АНАЛИЗИРАЙТЕ САМИ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ВИ СЕ ПОДНАСЯ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА НЯКОЙ ДА МИСЛИ И ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ ВМЕСТО ВАС,ЗАЩОТО АКО ГО ПОЗВОЛИТЕ СТАВАТЕ РОБИ.
  AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.
  ОТИДЕТЕ МАСОВО НА ЦЪРКВА НА 19 АПРИЛ 2020 г.(ВЕЛИКДЕН), С ВСИЧКИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ БЕЗБОЖНИЦИТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ,ЗАЩОТО ТЕ СЕГА И ОТ ГОСПОД БОГ ИСКАТ ДА ВИ ЛИШАТ. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).
  И БОГ ПРАТИ СЛУГАТА СИ-ДЯВОЛА ДА ВЪДВОРИ РЕД ПО СВЕТА,СРЕД САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И СИВИТЕ КАРДИНАЛЧЕТА СЕДЯЩИ ЗАД ТЯХ.
  МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.
  СЕГА КУКЛОВОДИТЕ ЗНАЕХА МНОГО ДОБРЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ И ГО НАПРАВИХА-НАСАДИХА НЕВИЖДАН И МАСОВ СТРАХ У ХОРАТА ПО СВЕТА.А СТРАХЪТ Е ИСТИНСКИ,САМО КОГАТО ВРАГЪТ Е НЕВИДИМ.ТОВА Е НЕЩО КАТО ГЛУПОСТТА.А СТРАХЪТ Е НАЙ-ХУБАВАТА СТОКА. КАК ДЕЙСТВА СТРАХЪТ ВЪРХУ ЧОВЕКА?СТРАХЪТ ОТВАРЯ СТРЕСА,ИМУНИТЕТА ПАДА И СЕ ПОЯВЯВАТ БОЛЕСТИТЕ.
  ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,, ,НО ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СЕГА ЩЕ ГО СПОЛЕТИ НАЙ-ГОЛЯМОТО МУ ОГРАБВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
  ВПРОЧЕМ И МАСКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ТОЗИ ВИРУС ,КАКТО И ВСЕКИ ДРУГ ВИРУС ,ЗАЩОТО ТЕ СА С ГОЛЕМИНА ПОД 1 МИКРОН.ЛЪЖАТ НИ ОЩЕ И ЗА ТОВА ЧЕ ТОЗИ ВИРУС СЕ задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана - до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори.......,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване - с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).
  МИЙТЕ СЪС САПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ.АКО МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИТЕ И С ЛАМПИ ИЗЛЪЧВАЩИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ С ДЪЛЖИНА 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:
  UVC-Ултравиолет C (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 eV – 12,4 eV.

  ИЗВЕДНЪЖ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПОПАДНА ПОД УДАРИТЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ,НАЛАГАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА .КАЗВА СЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ,НАРУШИТЕЛИТЕ НА КАРАНТИНАТА СЕ АРЕСТУВАТ,НАКАЗВАТ СЕ С ГЛОБИ ИЛИ СЪС ЗАТВОР.НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС СЕ ГЛЕДА И СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ,КАКТО ЗА БОЛНИТЕ ОТ ЧУМА ПРЕДИ 500 години.
  И ВСИЧКО ТОВА Е ПРИКРИТО ПОД ЛОЗУНГА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНА ВИРУСА.ДОРИ ЗА ВИРУСА НА СПИН ПРЕЗ 80-те ,КОЙТО Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА,НЕ ПРЕДПРИЕХА ТЕЗИ МЕРКИ И НЕ НАПРАВИХА ТАЗИ НЕВИЖДАНА СВЕТОВНА ИСТЕРИЯ.ДОРИ ПРЕЗ 1-та и 2-та СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ТАКА.
  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ,ЧЕ МИЛЯРДИ ХОРА ПО СВЕТА ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТОВА СТАВА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ХОРАТА.
  Отнеха,ПОГАЗВАТ,ПРЕВЗЕХА или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:
  - свободата на движение;
  - свободата на събиранията;
  - свободата да изповядваш своята вяра;
  - свободата на предприемаческата дейност;
  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.
  - ИЗПОЛЗВАХА КОРОНА ВИРУСА ЗА ДА ОТРАБОТЯТ ТЕХНИКИТЕ ,ЗА КОИТО СА ОЧАКВАЛИ ДА ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО:
  ЕЛЕКТРОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ,ЕЛЕКТРОННОТО СЛЕДЕНЕ,СОЦИАЛНАТА МАНИПУЛАЦИЯ,ЦЯЛОСТЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАРАДИ Г Д А КОНТРОЛИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО.
  А ПРИГЛАСЯЩИТЕ И БАЙГАНЬОВЦИ-ПОЛИТИЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ (ВСИЧКИ ДО ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ СЛУГИ.ТУК ВКЛЮЧВАМ И КИТАЙСКИЯ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, ),ЧРЕЗ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ И МОЗЪЧНИ АНАЛИТИЧНИ МАНИПУЛАТИВНИ ТРЪСТОВЕ ПО СВЕТА,УМЕЛО И МНОГО ХИТРО НАЛАГАТ СЛЕДВАЩИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД-ПЪЛНОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО.А ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЧРЕЗ ЗАКОНИ МОЖЕ ДА СЕ УДЪЛЖАВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ПОД ПРЕТЕКСТА-,,ИМАМЕ НЕВИДИМ ВРАГ,,. ЕДНО Е ДА НАЛОЖИШ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ И ЗДРАВНА ХИГИЕНА,СЪВСЕМ ДРУГО Е ,,ДОБРОВОЛНО,, ПОСТАВЯНЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ЗАТВАРЯНЕ У ДОМА.ТОВА Е ЧИСТ И ПРИНУДИТЕЛЕН ДОМАШЕН АРЕСТ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ И ОРГАН-ПОЛИЦИЯТА,А В НЯКОИ СТРАНИ И АРМИЯТА.ПОСЛЕ ЩЕ ИМА МЕРКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ,МЕРКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДРУГИ ТАКИВА С НАДЗОРА НА ДЪРЖАВАТА,ЗАВОАЛИРАНО С ПРИНЦИПА:,,ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ,,.А КЪДЕ СА В ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИТЕ И КРИТИЧНОТО ИМ МИСЛЕНЕ?НЯМА ГИ.ДА ВИ КАВА ЛИ ЗАЩО ГИ НЯМА И НИКОГА НЕ ГИ Е ИМАЛО-АМИ ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА.
  ТОВА Е ЕДНА ПЛАНИРАНА АКЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ,КОИТО ВИДИМО СЕ ОДОБРЯВАТ КАКТО ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА ,ТАКА И ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СТАРТИРАТ СЕ НОВИ НАЧИНИ НА ПОВЕДЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ.ДАЖЕ СТАНА МОДЕРНО СРЕД АКТЬОРИ,СПОРТИСТИ И ПОЗЬОРИ ,ДА СЕ ФУКАШ,ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОРОНАТА.
  И АКО ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СЛУШАТ ЗАНАПРЕД,ЩЕ ИМ СПРЕТНАТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАХА-Я ОТ ВИРУС,Я ОТ НЕЩО ДРУГО.НО НАЛИ ЗНАЕТЕ,А ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ КОГАТО ИМ ПИСНЕ НА ХОРАТА,ПРОУМЯВАЙКИ ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДЧИНЯВАТ,ТО ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ ПОМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПО СВЕТА.
  КАЗВАЙКИ ИМ С ФАКТИ,ЧЕ ТОВА Е НЕВИЖДАНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ (ЧРЕЗ ИНФОРМАЦИОНЕН ПРОИЗВОЛ И ИНФОРМАЦИОННО НАВОДНЕНИЕ), ТЕ ГРУПОВО И ЧРЕЗ ИЗВЪНРЕДНО ГЛАСУВАНИ НАБЪРЗО ЗАКОНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТЕ ЗАПЛАШВАТ С : ,,ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ ( FAKE NEWS ).НАКАЗВА СЕ С ЗАТВОРОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ и глоба ОТ 1000 лева до 50000 ЛЕВА ,,.И ТОВА СЕ ПРАВИ БЕЗ ДОРИ ДА Е ПОСОЧЕНО,КАКВА Е ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.
  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-СТРАХЪТ ОТ ,,ВРАГА,, ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО ИМ.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.И НАСАДИХА СТРАХ И УЖАС У ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА.ЗАТВОРИХА И СПРЯХА ИКОНОМИКИТЕ ДА РАБОТЯТ,НАПРАВИХА ХОРАТА МАСОВО ДА СА БЕЗРАБОТНИ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕВИЖДАНА РЕЦЕСИЯ.И ХОРАТА ПО СВЕТА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ ОТНОВО.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТОВА КАКВО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ СА МИЛИОНЕРИ ИЛИ МИЛИАРДЕРИ,НАТРУПАЛИ НЕЗАКОННИТЕ СИ ПАРИ ,ОТ КРИМИНАЛА ДЕЙНОСТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.

  ДА АМА НЕ .Аз не ям доматите с колците и ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ И ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ВИРУС Е ОБИКНОВЕН И ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА БИОФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА (''IMMUNOTECH LABORATORIES LTD'' ( САЙТА : ImmunH www.immunotechlaboratoriesbg.com).
  В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИТЕ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ. ЛЕКАРСТВОТО -ВАКСИНА СЕ КАЗВА ,,ITV-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ЕБОЛА ВИРУСА -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА,КОЕТО ПРЕМАХВА ХИВ ВИРУСА НА СПИН ОТ КРЪВТА И ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА,
  КОИТО СА БОЛНИ ОТ СПИН,НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА СЕГА?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.
  Само че за ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НИТО ОТ ХОРАТА С ВЛАСТ КОИТО СА ГО ИЗПРОБВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.
  Сега е шанса на България да се прослави с поредното ОТКРИТИЕ и това да доведе до просперитет за всички българи.
  Но повярвайте ми –ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТОВА.
  ТЕ И МЕДИЦИТЕ ИМ ,,ЕКСПЕРТЧЕТА,,ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ,ЧУЖДИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ И ЛЕКАРСТВАТА ИМ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМ СЕ ДАВАТ И ЩЕ ВЗИМАТ РУШВЕТИ,А ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА НЕ МОГАТ,ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ДАВАТ.
  ЯСНИ СТЕ МИ КАТО БЯЛ ДЕН ВСИЧКИ ТАКИВА ПОДОБНИ ЧОВЕЧЕТА,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, И ТЕХНИТЕ ДРЕБНИ И ДРЕБНАВИ МОРАЛНО ЧОВЕШКИ ДУШИЦИ.
  Е,да сте ми живи и здрави,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ТОЗИ ВИ ГРЯХ ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ ДО 9-то коляно ЗАНАПРЕД.
  БОГ СЕ Е ГРИЖИЛ,ГРИЖИ СЕ И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ И ЗАНАПРЕД И ЗАТОВА.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK