Въглеродният отпечатък на храните
Ако ЕС наистина иска да постигне целите на Зелената сделка, емисиите, свързани с храните, трябва да бъдат ограничени


Седмични новини за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Според различни оценки хранителният сектор отделя между една четвърт и една трета от глобалните емисии на парникови газове. В Европейския съюз числото варира от 25% в някои страни до 42% в други. За да се намалят емисиите с 50% до 2030 г. и 100% до 2050 г., както е предвидено в Европейския зелен пакт, трябва да се предприемат решителни действия в хранителния сектор, според проучване на European Data Journalism Network.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.