Какво казва отглеждането на авокадо в Сицилия за изменението на климата и бъдещето на храната
Повишаването на температурите променя културите, които фермерите могат да отглеждат
Седмични новини за европейски регулации, бизнес и финансиране.
В подножието на връх Етна Андреа Пасаниси се грижи за горичката си с авокадо. Започва да отглежда тропическите плодове в лозето на дядо си заради затоплящия се климат.
Пасаниси се влюбва в авокадото при пътуване до Бразилия като тийнейджър преди двайсет години и решава, като се върне у дома, да експериментира с отглеждането му в Сицилия. Изоставя плановете си да стане адвокат и използва земята на дядо си, за да отглежда авокадо, маракуя и личи, тропически плодове, които обикновено не виреят в Италия. "Дядо ми отглеждаше винено грозде, но стана твърде горещо поради промените в климата. Тази страна на планината е твърде топла за грозде, трябва да отидете по-нагоре", казва той пред Financial Times.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Още повече , че маслините и другите традиционни видове страдат от Xylella , така че има резон в разпространението на гости от тропиците с устойчивост ...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.