Фермерите - предизвикателството за зелената програма на ЕС
Намаляването на вредните емисии се оказва проблем за сектора
Седмични новини за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Европейският съюз (ЕС) е по пътя на сериозното намаляване на вредните емисии, като целта е до 2030 г. те да са наполовина от нивата през 1990 г., а до 2050 г. - нетна нула. Това води до регулаторни промени в редица сектори, но промяната е доста по-трудна в определени отрасли. Такъв е случаят при фермерите, които се превърнаха в редовна цел на еколозите в последните години заради вредните емисии, които животните отпускат.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
3 коментара
Ей, много сладко експозе по зеления евроталибански кодекс!
P.S. Бившият Капитал-ец Филип Харманджиев тук някъде развива значително по-адекватна теория. Което ме навежда на мисълта, че напускането на Иван Вазов 20 е гаранция за ентегритет към нормалността.
И, авгоре- какво пише в екоталибанските скрижали за човеците, които също "изхвърлят" доста емисии? Ново раздаване на жълти звезди, с които да се отбележат определените за "канселиране"?
И ,авторе, какво пише там и за световния океан, който генерира почти половината СО2?
Ще го засипвате ли?!
Истината е, че трябва да ядем по-малко месо ( и вероятно по-скъпо).
И това не трябва да е "зелен" / "еко-талибански" и пр. аргумент, а просто рационалност с цел по някакъв начин да можем да преживеем.
Жалко е, че медиите не говорят за това, освен като част от "земеделския проблем на ЕС".
Няма смисъл 3/4 от земеделската земя да отиват да се изхранват животни, които не излизат от клетките и които са тъпкани с антибиотици. ( И умират в мъки ). А ние да дъвчем пържолите и да се чудим защо летата са с 1 градус по-топли всяка година.
Може би трябват някакви сериозни регулации срещу най-крупните животновъди и кладници... Но това ще бъде толкова непопулярно, че политиците не искат и да мислят за това.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.