Обемът на фармацевтичните сливания нараства, но сделките намаляват

Конкуренцията за създаване на нови лекарства движи придобиванията на големите компании

Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Инвеститорите остават предпазливи поради очаквани реформи в САЩ в областта на ценообразуването на лекарствата, а на други места по света биотехнологичният бум, изглежда, приключи.

Очакванията в началото на годината бяха активността на сделките в бързо разрастващия се фармацевтичен сектор да се възстанови през 2019 г., но по-тежката регулация и политическата несигурност замъгляват бъдещето на сливанията и придобиванията (М&А). Фармацията и здравеопазването са все по-важна част от световната икономика, тъй като населението в редица напреднали икономики, като Япония например, застарява, а увеличаването на доходите в някои развиващи се икономики, включително Китай, означава, че хората могат да си позволят по-добро лечение.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.