🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Доц. д-р Пламен Пенчев: Болестта на Крон има тежки усложнения

За заболяването от пет години има три лекарства и нов продукт, който все още не се заплаща от НЗОК

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Визитка

Доц. д-р Пламен Пенчев е завеждащ Първо отделение към Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и доцент по гастроентерология към Катедрата по гастроентерология на Медицинския университет - София. Той има специалности по вътрешни болести и гастроентерология и диететика. През 2010 г. защитава образователната и научна степен доктор. Доцент е от 2012 г. Специализирал е в Холандия и Унгария. Професионалните му интереси са в областта на възпалителните заболявания на червата - болест на Крон, улцерозен колит, микроскопски колит - съвременна диагностика и лечение; доброкачествени и злокачествени заболявания на дебелото черво; диагностична и оперативна ендоскопия на дебелото черво; обучение на студенти и специализиращи лекари по гастроентерология и ендоскопия. Секретар е на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография. Секретар е на Българската лекарска асоциация за възпалителни чревни заболявания; член на Европейската Крон&колит организация (ECCO); Член на Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ESGE); член на Европейската група за изучаване на микроскопски колит (ЕMCG). Има над 45 публикации в научни издания, участие в два учебника, над 120 участия в научни конгреси и симпозиуми.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар