Проф. д-р Евгения Христакиева, дм: Псориатичното заболяване изисква комплексна грижа

Ръководителят на Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и секция "Дерматология и венерология", Медицински факултет при Тракийски университет - Стара Загора

Капитал
Капитал    ©  Надежда Чипева
Капитал
Капитал    ©  Надежда Чипева

Визитка

Проф. д-р Евгения ХРИСТАКИЕВА ХРИСТАКИЕВА, дм, е ръководител на Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" и секция "Дерматология и венерология", Медицински факултет при Тракийски университет - Стара Загора. Член на управителния съвет на Българското дерматологично дружество и председател на Българско-немското дерматологично дружество.

От 2017 г. е координатор към Европейска референтна мрежа за редки кожни заболявания ALLOCATE. Специализирала е в Хадаса, Еврейски университет, Йерусалим, където подготвя и дисертационния си труд. Оглавява екип в Германска дерматологична клиника на Мъртво море, Израел, в областта на лечение на псориазис, атопичен дерматит и витилиго. Специализирира дерматохирургия в Университетска болница "Вивантес", Берлин, Германия. Има квалификации в областта на гнойния хидраденит в Белгия, Нидерландия, Полша, Германия.

Автор на учебници, над 150 научни публикации в реферирани български и международни научни списания, гост-лектор в престижни научни форуми. Член на редакционни колегии на списания.

Получава награда "Богомил Берон" за най-добър дерматолог за 2014. Лекар на годината за 2016. Лауреат на 14-и "Хайнрих-Телер форум", Берлин. През 2016 г. получава награда "Даниела Сеизова" - в името на живота за подкрепата Ви на пациентите с псориазис".

Доста често се говори за псориазис като заболяване, но какво всъщност представлява то?


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал