Проф. д-р Борислав Георгиев: Не може категорично да се твърди, че никотинът и кръвната група предпазват от COVID-19

Началникът на клиниката по кардиология в Националната кардиологична болница пред "Капитал Здраве"

Проф. д-р Борислав Георгиев    ©  Капитал

Визитка

Проф. д-р Борислав Георгиев e началник на Клиниката по кардиология в Националната кардиологична болница, София. Специализирал е кардиология в Германия. Основните области на интереси в работата му са свързани с електрокардиологията, лечението на хипертония, профилактиката на сърдечно-съдови заболявания, епидемиологията, лекарствена терапия и др. Членува в Дружеството на кардиолозите в България, в Европейското дружество по кардиология, в Международния съвет по електрокардиология, както и в Академията на науките на Ню Йорк. Бил е член на борда на международната организация Нeart Friends Around the World. Автор е на мащабен брой публикации в научни списания и е главен редактор е на списание "Наука Кардиология".

Съществуват ли начини за предпазване от заразяване от COVID-19 - съществуват вярвания, че пушачите прекарват заболяването по-леко, че никотинът предпазва, че определени хора с определени кръвни групи прекарват заболяването по-леко?


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.