Как се премахват мозъчни метастази

Терапията се провежда на няколко курса при 37 пациенти с повече от две ракови образувания в мозъка

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Екип на проекта

Д-р Иван Георгиев, д-р Николай Недев, лекари, медицински физици, лаборанти и медицински сестри в Отделение по лъчелечение, "Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост"

Проектът на Отделението по лъчелечение и радиохирургия на "Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост" е техника за едновременна моноизоцентрична радиохирургия на множествени мозъчни метастази. Целта е да се проследи потенциалът за едновременна радиохирургия при пациенти с 2 - 5 мозъчни метастази. Направен е анализ на 37 пациенти с множествени (2 - 5) мозъчни метастази в периода 01.2017 - 09.2020 в Отделение по лъчелечение и радиохирургия. След провеждането на стереостатична радиохирургия (SRS) пациентите са продължили с комплексното си лечение и проследяване в центъра. Проведено е проследяване на мозъчната находка с МРТ с контраст. При всички пациенти се установява добър локален контрол с редуциране на проследяваните находки. При 6 от пациентите в процеса на проследяване са установени новопоявили се мозъчни метастази, които също са лекувани с SRS.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.