🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Сдружение "Тацитус" помага на децата с аутизъм с индивидуални програми

Създателят на сдружението Мина Енева е майка на три деца, първото от които е с аутизъм

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Екип на проекта

Мина Енева, детски психолог

Михаела Трифонова, АВА терапевт

Теодор Ангелов, АВА терапевт

Александра Чехларова, логопед

Специалистите от центровете за работа с деца с аутизъм "Тацитус" в София и Благоевград са преминали обучения по ABA (Appplied Behavior Analysis), или приложен поведенчески анализ. Екипът на "Тацитус" е обучен от гръцкия сертифициран поведенчески терапевт за Applied Behavior Analysis (ABA) Анна Цатири Емануил*. ABA, или приложен поведенчески анализ, цели намаляване на проблемните поведения и структуриране на функционални умения в различни и изключително важни за ежедневното функциониране направления: реч, комуникация, имитация, игра, социално общуване, следване на вербални инструкции, справяне с различни задачи и самообслужване.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар