🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

УНИКА предоставя 100 безплатни консултации в приложението MedUNIQA

Потребителите могат да избират между 11 специалности и над 150 лекари и специалисти в различни области

УНИКА предоставя 100 безплатни консултации в приложението MedUNIQA
УНИКА предоставя 100 безплатни консултации в приложението MedUNIQA
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

По случай Международния ден на здравето и Деня на здравния работник, който се чества на 7 април, застрахователната компания УНИКА предоставя 100 безплатни консултации и дава възможност на всички желаещи да получат онлайн медицински съвет от лекар. Безплатните консултации ще са през месец април и ще се осъществяват в приложението за телемедицина MedUNIQA, като желаещите трябва да посетят линка https://med.uniqa.bg/home.

Нуждаещите се от медицински съвет могат да избират между 11 специалности и над 150 лекари и специалисти в различни области, доказани професионалисти, доценти и професори. Приложението предлага възможност и за онлайн консултации при поставена диагноза или съмнение за инфекция от COVID-19.

"Решихме да направим този жест, защото искрено вярваме, че телемедицината е възможност за бърз, лесен и безопасен достъп до съвет от лекар. Благодарение на възможностите, които предоставя, бихме могли да облекчим натоварването на нашите лекари, особено през тези трудни за всички нас периоди. Неслучайно избрахме и датата 7 април. Бихме искали да изразим съпричастността си и благодарим за ежедневните грижи на нашите здравни специалисти на първа линия," коментира Борис Паличев, генерален мениджър на застрахователната компания УНИКА.

Уеб приложението MedUNIQA предлага възможност за консултация в рамките на 24 часа от денонощието, 7 дни в седмицата. Потребителите могат да се запознаят с автобиографията и рейтинга на лекарите, консултиращи в специалностите "акушер-гинекология и бременност", "вътрешни болести и COVID-19", "гастроентерология", "дерматология", "ендокринология", "ортопедия", "очни болести", "педиатрия и COVID-19", "психология", "урология" и "хранене и диетика".

С тази кампания застрахователна компания УНИКА отбелязва и навършването на една година, откакто приложението MedUNIQA дава възможност както на клиенти на компанията, така и не застраховани лица да получат навременна медицинска грижа без значение къде се намират и без необходимост да посещават лекарски кабинет.

След изчерпване на 100-те безплатни консултации приложението ще бъде достъпно за всички при регулярните условия, като запитванията на потребители със здравна застраховка "УНИКА за нашето здраве" ще се покриват от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания.

Всички подробности за приложението и как да направите безплатна онлайн консултация, можете да прочетете на сайта на УНИКА https://www.uniqa.bg/meduniqa и на линка https://med.uniqa.bg/home.

За УНИКА:

Застрахователните компании "УНИКА" АД и "УНИКА Живот" АД са част от "УНИКА Иншурънс Груп" - една от водещите застрахователни компании в Австрия и Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10.1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия с пазарен дял от около 21% и оперира в Централна и Източна Европа в страните: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата UNIQA включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.