🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Доц. д-р Ася Консулова: Националният антираков план е първа крачка за фундаментално подобрение в онкологията

Медицинският онколог пред "Капитал Здраве"

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Визитка

Доц. д-р Ася Консулова завършва медицина в Медицински университет "Проф. П. Стоянов" - Варна, през 2003 г. Придобива специалност "Вътрешни болести" през 2011 г., "Медицинска онкология" през 2015 г. и защитава дисертация през 2016 г. От 2021 г. е доцент към университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, и работи като медицински онколог в Комплексен онкологичен център - Бургас. Тя е и посланик за България и участва в научния съвет на Европейското училище по онкология (ESO), както е и представител за България на международни инициативи и групи като ENTYAC и The ABC Global Alliance.

Професионалната си квалификация доц. д-р Консулова развива през годините в сертифицирани онкологични центрове като институт "Жул Борде", Брюксел, Белгия, със стипендия на Европейски съюз и специализира 2 години към Брюкселския свободен университет. През 2017 г. е стипендиант на Централната европейска кооперативна онкологична група (CECOG) в AKH - Виена, Австрия, след което през 2018 г. със стипендия на ESO специализира една година в Клиничен онкологичен център "Шампалимо", Лисабон, Португалия.

Тя е чест гост-лектор на български и международни форуми, най-вече свързани с карцином на гърда, овариален карцином и невроендокринни тумори. Носител е на престижни награди на български и международни професионални организации, вкл. грант на Колежа на европейското училище по онкология - ESCO, Европейското общество по медицинска онкология (ESMO) и CECOG.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар