🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Д-р Алона Зер: Геномното профилиране и таргетното лечение направиха революция в грижата за пациенти с рак на белия дроб

Ръководителят на онкологичното отделение, специализирано в диагностиката и лечението на рака на белия дроб и саркоми към Davidoff Cancer Center, Rabin Medical Center, Израел пред "Капитал Здраве"

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

ПРОФИЛ: Д-р Алона ЗЕР е ръководител на онкологичното отделение, специализирано в диагностиката и лечението на рака на белия дроб и саркоми към Davidoff Cancer Center, Rabin Medical Center, Израел. След завършване на медицина в Университета в Тел Авив д-р Зер специализира в областта на онкологията и радиологията към Rabin Medical Center. Впоследствие тя приключва последователно две научни специализации към Princess Margaret Cancer Centre/University of Toronto: Thoracic Oncology and Sarcoma (2013 - 2015), където се фокусира върху KRAS и ALK молекулярни подвидове при недребноклетъчен рак на белия дроб (НДРБД) и разработване на лекарства за мекотъканни саркоми.

Д-р Зер е главен изследовател в множество международни и местни клинични проучвания. Нейните интереси са разнородни и включват серумни и радиологични биомаркери за проследяване и оценка на отговора към имунотерапията при НДРБД и заболяванията, свързани с НДРБД. Тя е преподавател в Медицинския университет в Тел Авив и член на множество международни научни дружества като ASCO, IASLC, ESMO и EORTC.

От 2020 г. тя е член на факултета за рак на белия дроб към ESMO (European Society for Medical Oncology) и научния комитет на годишната конференция на ESMO (метастатичен рак на белия дроб).

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар