Предизвикателствата пред достъпа до иновация

Генните терапии и как здравните системи да улеснят достъпа до тях

Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Д-р Славейко Джамбазов притежава международна експертиза като консултант за здравни политики, оценка на здравните технологии, фармакоикономика, данни от реалния живот, измерване на значими за пациентите резултати. Доктор на науките в областта на оценката на здравните технологии, има МВА от Американския университет и магистратури по медицина и обществено здраве, завършил курс в Harvard Business School за измерване на ползите в здравеопазването. Преподава здравен мениджмънт и оценка на здравни технологии, съавтор в книги за оценка на здравни технологии, здравна икономика, клинични проучвания, епидемиология. За последните 5 години НТА ООД е изготвила над 500 анализа, от тях над 100 за редки заболявания и лекарства сираци, за над 70 мултинационални компании. От 2017 г. д-р Джамбазов работи активно по инвестиционни проекти в Африка, Близкия изток и Югоизточна Азия.

Мария Димитрова е юрист - експерт в областта на лекарствените регулации, медицински изделия и клинични изследвания. Притежава и магистърска степен по химични технологии. Работила е над 15 години в различни международни компании в областта на фармацията, а понастоящем е част от екипа на АС "Николова, Калинов и партньори", където продължава да работи основно по казуси и проекти в областта на здравеопазването. Съавтор е на няколко статии, свързани с достъпа и реализирането на лекарствени продукти на българския пазар.

Наскоро екипът на НТА ООД в съавторство с партньор от адвокатско съдружие "Николова, Калинов и партньори" публикува два обзорни анализа, озаглавени "Нова ера в медицината: Генни терапии. Предизвикателства пред достъпа до иновация" и "Сменящата се парадигма в лечението на онкологичните заболявания: независещи от хистологията терапии и свързаните с тях предизвикателства".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар