Future Values - подобрена стратегия за организация на здравеопазването

Основните стратегически предизвикателства пред здравните системи днес не са много различни в различните части на света

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Визитка

Д-р Славейко Джамбазов е основател и управляващ директор, HTA Ltd. Притежава международна експертиза като консултант за здравни политики, оценка на здравните технологии, фармакоикономика, данни от реалния живот, измерване на значими за пациентите резултати. Доктор на науките в областта на оценката на здравните технологии, има МВА от Американския университет и магистратури по медицина и обществено здраве. Завършил е курс в Harvard Business School за измерване на ползите в здравеопазването, който имплементира в лечебни заведения в България и чужбина, както и стартира преподавателска дейност в областта, предназначена за студенти в медицинските университети в България. Преподава още здравен мениджмънт и оценка на здравни технологии, съавтор в книги за оценка на здравни технологии, здравна икономика, клинични проучвания, епидемиология. За последните 6 години НТА ООД е изготвила над 600 анализа, от тях над 100 за редки заболявания и лекарства сираци, за над 70 мултинационални компании. От 2017 г. д-р Джамбазов работи активно по инвестиционни проекти в Африка, Близкия изток и Югоизточна Азия.

Решенията в медицината в днешно време са все по-успешни - безпрецедентен успех имат и медицината, и медицинската наука, особено видно в борбата с пандемията. Предизвикателствата пред здравните системи обаче в световен мащаб са в политиките, в организацията на здравните сектори, които е редно да се превърнат в здравни системи. Едно от основните предизвикателства е, че

"Заплащането за извършена дейност"


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар