Искаш ли да чуеш моята история

Какво ще прочетете в новия брой на изданието "Здраве"

Историите на излекуваните пациенти малко си приличат и много се различават - по отчаянието, по силата да търсиш решение и в най-мрачните времена на живота си, по щастливата среща с талантлив и отдаден лекар, по волята да влезеш в екип с него и да му довериш своето бъдеще, по тревогата на близките, по неизвестността, разсеяна от светлината на познанието и силата на медицината, по усмихнатите лица на победилите болестта медици и невероятното професионално удовлетворение след всеки спасен пациент, по обожанието в очите на болния.

Приличат си и невероятно различните истории на загубените пациенти - с цялата несправедливост на случилото се, с всички усилия, положени от лекарите, с цялата болка от това, че медицината не е всесилна, с цялото преживяване от медиците отново и отново на предателството на тялото и душата на болния, на отказа му да се бори, на това, че целият опит, познания и сила понякога не са достатъчни, за да се спаси един живот.

За четвърта поредна година "Капитал" и биофармацевтичната компания "АбВи" търсят магията в историите на хиляди пациенти, спасени от техните лекари, магията в силата на стотици лекари да спасяват, да бъдат най-добрите сред най-добрите, да преодолеят загубите, да раздават таланта си денонощно и безрезервно, магията в това да бъдат първи в своята област, магията да създадат или продължат успешна школа в лечението на нелечими заболявания.

В проектите, които получихме, има невероятни успехи, много натрупано познание и прекрасни истории за силата на иновациите в медицината, за това кой и как помага на другите да бъдат здрави и да се предпазят от болестта. За пореден път искаме да ви срещнем с тях и с радост да ви запознаем с постиженията на невероятно талантливи и способни лекари, на борбени пациенти и иноватори, на промените, които са направили в своята област. Ще се радваме да се запознаете с техните истории.

Приятно четене,

Десислава Николова

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

"Пирогов" на три морета

"Пирогов" на три морета