"Софиямед" празнува 11 години

Лечебното заведение предстои да разкрие модерен център за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина

"Софиямед" празнува 11 години
"Софиямед" празнува 11 години
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Медицински комплекс "Софиямед", включващ университетска болница и два диагностично-консултативни центъра, днес празнува 11 години от нейното основаване. Благодарение на водещите си специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната база и топ апаратура през тези години лечебното заведение се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ. "Софиямед" не спира да се развива и доказателство за това е предстоящото разкриване до края на годината на няколко специализирани центъра, обезпечени с медицинската експертиза на едни от най-добрите специалисти в страната и последно поколение апаратура.

Сред тях е модерен център за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с най-съвременните технологични възможности за лечение на онкологично болни пациенти. Така лечебното заведение се превръща в едно от малкото в страната, предлагащо на българските пациенти възможно най-комплексната медицинска грижа по почти всички медицински специалности.

Центърът за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина ще заработи скоро и е оборудван с най-модерна техника на световно ниво. Тя е на технологичните гиганти VARIAN и SIEMENS Healthineers.

По случай 11-годишнината на "Софиямед" всеки желаещ ще може да направи профилактичен преглед като част от традиционната кампания за безплатни прегледи на медицинския комплекс "Бъдете здрави". Прегледите са по над 11 медицински специалности и ще се провеждат с предварително записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ "Софиямед".

До края на годината в болницата ще бъдат разкрити и още няколко специализирани медицински центрове - за профилактика, диагностика и лечение на рака на дебелото черво, Център по колопроктология, Простата център, Център за естетична и функционална ринопластика. Скоро между шестте лечебни заведения от групата на "Булфарма", част от която са УМБАЛ "Софиямед", УМБАЛ "Пълмед", МБАЛ "Бургасмед", МС "Здраве", Пазарджик, МБАЛ "Здраве", Велинград и МБАЛ "Проф.Д. Ранев", Пещера, ще заработи и иновативна система за архив, обмен на данни и 3D реконструкции на образно диагностични изследвания, разработена съвместно с технологичния гигант SIEMENS Healthineers.

Инвестициите в медицинския комплекс и през 2023 г. ще продължат. В края на тази година ДКЦ "Софиямед" - блок 1, ще влезе в самостоятелна сграда, а част от структурите на болницата ще бъдат разширени. Ще бъде разкрито и ново отделение по кардиохирургия.

"Нашите инвестиции са в няколко основни насоки, които ще продължат и занапред. Обезпечаваме диагностиката и лечението на нашите пациенти с най-модерната апаратура и с медицинската експертиза на едни от най-изявените медицински екипи в страната при максимално комфортни условия", коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед".

Благодарим ви, че 11 години сме рамо до рамо. Благодарим ви за доверието - на вас, нашите пациенти и екип. Всичко, което сме днес, е благодарение на вас - място в услуга на здравето, "пулсиращо" с ритъма му. Това е и нашето мото тази година - "С пулса на вашето здраве", допълват още от "Софиямед", като поздравяват и всички партньори и приятели на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна подкрепа.

За 11 години през ДКЦ-тата на "Софиямед" са преминали близо 1 млн. пациенти, в болницата са се лекували над 350 хил. души и са извършени близо 155 хил. операции и оперативни интервенции.