Да опазим търговската тайна по време на COVID-19 – мисия възможна

Новият Закон за защита на търговската тайна предоставя по-добра закрила срещу действия на служители

Да опазим търговската тайна по време на COVID-19 – мисия възможна
Да опазим търговската тайна по време на COVID-19 – мисия възможна
   ©  Анелия Николова
   ©  Анелия Николова
Бюлетин: Капитал Право Капитал Право

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

Авторите са адвокати в Schoenherr.

Стела Павлова специализира в областта на сливанията и придобиванията. Квалифицирана е да практикува в Англия и Уелс и е регистрирана като чуждестранен адвокат в България. Има солиден опит в консултирането на местни и международни сделки в секторите на телекомуникациите, недвижимите имоти, енергетиката и др.

Галина Петкова специализира в сферата на конкурентното право и защитата на потребителите. Подпомага бизнеса да бъде в крак с най-новите местни регулаторни промени и да прилага най-добрите практики.

Пандемията COVID-19 наложи въвеждането на извънредно положение в много страни и все повече компании са принудени да осигурят на служителите си условия за дистанционна работа от вкъщи. В резултат на това, бизнесите са изправени пред реален риск от изтичане на търговски тайни (както на работодателя, така и на неговите контрагенти) - поради човешка грешка, използване на незащитено оборудване или софтуер, или кражба от външни лица. Необходими са незабавни действия за адаптиране към тази нова среда.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар