Капитал
Обратно към статията

Ново място: Фабрика Дъга 2

От Капитал
30 ноември 2017

Това беше напълно очаквано. Преди три години "Фабрика Дъга" - хипстърското място за много добро кафе и лека храна, напипа една успешна формула, разви я и логично реши да я пренесе и на втори адрес. Официално това е "Шейново" 13 Б, но той е доста объркващ. "Фабрика Дъга" 2 се намира на улица "Сан Стефано", преди ъгъла с "Шейново", и вече щастливо съжителства с всеизвестното "Вкусното кебапче".

Фотограф: Надежда Чипева


Фотограф: Надежда Чипева


Формулата "Дъга" е бистро на самообслужване с българска, домашна, в голяма степен и "здравословна" кухня, приготвяна от предимно фермерски продукти. Бирата е крафт и българска, виното - също българско, кафето - Dabov.

Кухнята в новото заведение е значително по-голяма, което означава и по-смело разгръщане на менюто. Новото в него са четири допълнителни салати и пет сандвича, като хлябът им е от "Братя Хлебари".

В Trip Adviser "Дъгата" е известна като място за брънч. И в първата събота от живота си между 12 и 14 ч. хората бяха колкото вътре, толкова и на тротоара отвън.

Освен обичайните мекици, баници, пържени филийки, хубавата новина е специалното меню само за омлети. Ако се справи добре, "Фабрика Дъга" ще е първото място, отделило подобаващо внимание на яйчената класика. Обедното меню всеки ден включва едно вегетарианско, едно месно ястие и две супи.

След 16 ч. часа идва редът на сандвичите, салатите и сладкишите. Само за седмица се усети и различният ритъм на двете "Дъги": тази на "Веслец" е в работещ квартал с офиси и "учреждения", който след пет в голяма степен опустява. Тук е точно обратното. Много хора идват, прибирайки се от работа, след 18 часа, дори само за по едно питие.

ул. "Шейново" 13Б
работно време:
понеделник - петък: 8 до 22 ч.
събота: 10 до 22 ч.
неделя: 10 до 20 ч.

Автор: Надежда Чипева