Капитал
Обратно към статията

Книги за слушане: август

Тествайте мобилно приложение за аудио и електронни книги Storytel безплатно

От Капитал
30 август 2019

Тествайте безплатно
В партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате услугата един месец безплатно, като се регистрирате на www.storytel.com/yourstory

Storytel е мобилно приложение за аудио и електронни книги, което може да се използва както на мобилен телефон (Android/ iOS), така и на таблет. Срещу месечен абонамент имате неограничен достъп до над 600 аудиокниги на български и над 50 хиляди на английски език. Апликацията е удобно разработена и предлага много функционалности - детски режим, офлайн режим при ненадежден интернет или пътуване в чужбина, персонализирани препоръки за книги и др. Storytel предлага и оригинално съдържание - аудио сериали, статии и документални материали. Жанровете и авторите са най-разнообразни - класически, съвременни заглавия, криминални бестселъри, бизнес литература, самоусъвършенстване и още.

Намерете още хиляди завладяващи истории на български и английски в Storytel.Елена Алексиева - "Свети Вълк"
Времетраене: 13 ч. 40 мин.

Това е най-скорошният роман на писателката и драматуржка Елена Алексиева. "Свети Вълк" е актуалният носител на Националната литературна награда за български роман на годината. Чете Лидия Михова, един от дългогодишните гласове на българската радиожурналистика и дублаж. В Storytel могат да бъде изслушани още три книги на Алексиева: "Синдикатът на домашните любимци", "Нобелистът" и "Кой".


Никос Казандзакис - "Алексис Зорбас"
Времетраене: 13 ч. 24 мин.

Литературната класика на гръцкия писател, в превод на Георги Куфов, сега се появява като аудиокнига. Това е една от водещите творби на Никос Казандзакис, а допълнителна слава тя получава с екранизацията от 1964 г. под името "Зорба гъркът". Романът, за първи път публикуван през 1946 г., е прочетен от Симеон Владов, носител на "Икар" за работата си в дублажа.


Братя Мормареви - "Васко да Гама от село Рупча"
Времетраене: 9 ч. 10 мин.

Творческото дуо Братя Мормареви (Марко Стойчев и Мориц Йомтов) е отговорно за някои от най-известните български филми ("Таралежите се раждат без бодли", "С деца на море", "Двойникът"), а част от сценариите им са адаптирани и като книги. Историята за "Васко да Гама от село Рупча", превърнала се в най-известните ни детски филми, вече може да се преживее и като аудиокнига, с гласа на Момчил Степанов. Действието се развива във Варна, родния град на авторите.