Капитал
Обратно към статията

4+1 | За бъдещето на гейминга, любимите места на Хемингуей, кои са политиците, говорещи за климатичните промени, и още

Четири идеи за четене и една за подкаст

От Капитал
10 октомври 2019

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Учени боядисват крави като зебри

Учени са боядисали стадо японски черни крави като зебри, за да намалят ухапванията от мухи и комари. Изглежда, ивиците объркват сензорните апарати на вредителите и водят до в пъти по-малко ухапвания. Според изследователите с правилните бои това може да се окаже и по-малко токсичен метод от сегашните пестициди, с които фермерите борят насекомите. Прочетете повече тук.

Бъдещето на гейминга
Sony разкри повече детайли за дългоочакваните конзоли следващо поколение PlayStation 5. И двете ще разполагат с най-новия процесор AMD Ryzen и графичен чип Navi. А това е комбинация, която ще позволи на игрите да се зареждат по-бързо и по-ефективно. Вижте повече тук.

За политиците и климатичните промени
Четете тук, за да видите кои са петимата радикални политици в САЩ, които говорят за климатичните промени смело и, изненадващо, са харесвани от хората.

По стъпките на Хемингуей
Шестдесет и пет години след като Хемингуей е спечелил Нобеловата награда за произведението си "Старецът и морето", любимите кътчета на автора все още са отворени за неговите фенове. Тръгнете по стъпките на Хемингуей от тук.

И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Услугите, които създадоха друг тип работа

През изминалото десетилетие пазарите в ерата Uber for X създадоха различни начини за печелене на средства. Служителите лесно могат да си осигурят приходи от специфични услуги като доставка на храна, паркинг или транспорт. Тези пазари автоматизираха съпоставянето на търсенето и предлагането, както и ценообразуването, за да се повиши ликвидността. Платформите са удобни както за потребителя, така и за доставчика: тъй като се фокусират върху традиционните препятствия за бизнеса, те позволяват на служителите да се съсредоточат единствено върху предоставената услуга. Чуйте повече за бъдещето на работния процес тук.

Фотограф: Mike Blake