Какво искам аз като мениджър да чуя в бизнес курс по правна рамка?
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Какво искам аз като мениджър да чуя в бизнес курс по правна рамка?

Адв. Илия Грозданов

Какво искам аз като мениджър да чуя в бизнес курс по правна рамка?

Адв. Илия Грозданов за бизнес курсовете по Правна рамка в програма Business Essentials

10883 прочитания

Адв. Илия Грозданов


Отворена е регистрацията за нива 2 и 3 на бизнес курсовете в програмта Business Essentials нa Капитал Business School, MDV Professional Education. Курсовете са за мениджъри, предприемачи и експерти и ще се провеждат от януари до март 2017 година.

Програмата Business Essentials има три нива:

1) Understand Your Business (capital.bg/BE1)

2) Manage Your Business (capital.bg/BE2)

3) Grow Your Business (capital.bg/BE3)

Представете кратко модулите в курса по правна рамка, които вие водите

В първата част на курса - ниво BE1 се концентрираме върху защита правата на дружеството. Съдържанието е структурирано от гледна точка на сделките - защита преди сключване на сделка, по време на преговори, по време на сключване на сделка, при изпълнение и при неизпълнение от едната страна. Разглеждаме практически тънкости и похвати, взети от опита ни като външни консултатнти и подплатени с примери от практиката ни. Разглеждаме въпроси, свързани с проучване на контрагентите, структуриране на преговорния процес, обръщаме внимание на често срещани пропуски при подписване и изпълнение на договорите, както и практически съвети какво да имаме предвид и как да действаме при контакти с контрагенти, които не изпълняват задълженията си по договора.

Във втората част - ниво BE1 разглеждаме различни теми, свързани с отговорност на управители и мениджъри, откъде и как можем лесно да получим информация, киберсигурността и опит в опазването на чувствителна и конфиденциална информация, разглеждаме арбитражите и някои специфични аспекти на арбитражните споразумения и производства. От какво да се пазим и внимаваме, когато ние или контрагентът ни желаем да използваме арбитраж. Разглеждаме някои специфики, свързани с Търговския регистър и последните промени в Търговския закон, касаещи работата на голяма част от дружествата в България. В края на модула разглеждаме и практически казуси, свързани с прането на пари и извън териториалния ефект на английския и амеркинаските анти-корупционни закони.

За кого в една фирма е подходящо това съдържание?

За ръководни кадри, които сключват сделки, разпореждат се с имущество на дружеството, управители и търговци, дистрибутори както и всички, които имат отношение към перговорен процес с контрагенти и управленски функции в едно дружество.

Какви са впечатленията ви от изминалите издания на курсовете от програмата Business Essentials - какво се търси най-много като знание и къде са липсите?

Практическата насоченост на курса е това, което допада на клиентите. Аз бих го нарекъл не курс, а дискусия, защото личният ми подход е по-скоро като към среща с професионалисти, с които да споделя и обсъдя практически проблеми, така че решенията и идеите да им помогнат в бъдеще.

Може ли да дадете пример за конкретен казус, който се разглежда в обучението?

Много са, но ето един например е за продавач, който изпраща фактура на купувача, без да посочи какво изпраща в товарителницата. При спор впоследствие купувачът твърди, че не е получавал фактурата, а поради липсата на посочване в товарителница беше трудно да се докаже изпращането и съответно получаването на фактурата. Опитът ми показва, че една голяма част от компаниите изобщо не се замислят за такива подробности в ежедневието си, но впоследствие се оказва, че те са много важни. В крайна сметка при един спор не е важно какво знаеш, а какво можеш да докажеш пред съда, който не е бил свидетел на отношенията ти.

Какъв е вашият стил на преподаване? Как представяте съдържанието в курса?

Ако трябва да го определя с една дума – нестандартен. При структуриране на съдържанието изхождам от въпроса какво бих искал аз като мениджър да чуя. Какво ще ми бъде полезно? Наблягам на примерите и винаги се получава динамична дискусия. Наблюдавам публиката и се съобразявам с реакциите й.

Business Essentials 2 - Manage Your Business

Курс Правна рамка - 17-18 февруари 2017

- Отговорност на мениджърите и управителите. Отношения с администрацията.

- Практически казуси при сключване на сделки, рискове и способи за минимализирането им

- Защита на личните данни и Законосъобразно прекратяване на трудовите правоотношения

- Данъчно облагане на доходи от финансови инструменти

- Договори за кредит сключване и предоговаряне

Програмата на всички курсове от Business Essentials ниво 2 е на capital.bg/BЕ2

Контакти:

[email protected]

+359 887 492 126 - Христина Христова

Капитал Business School
Отворена е регистрацията за нива 2 и 3 на бизнес курсовете в програмта Business Essentials нa Капитал Business School, MDV Professional Education. Курсовете са за мениджъри, предприемачи и експерти и ще се провеждат от януари до март 2017 година.

Програмата Business Essentials има три нива:

1) Understand Your Business (capital.bg/BE1)

2) Manage Your Business (capital.bg/BE2)

3) Grow Your Business (capital.bg/BE3)

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK