Една от водещите български счетоводни компании "Брейн Сторм Консулт" открива офис във Варна
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Една от водещите български счетоводни компании "Брейн Сторм Консулт" открива офис във Варна

Брейн Сторм Консулт

Една от водещите български счетоводни компании "Брейн Сторм Консулт" открива офис във Варна

11731 прочитания

Брейн Сторм Консулт

© Брейн Сторм Консулт


Вече 20 години Брейн Сторм Консулт е една от водещите водещите български компании в областта на счетоводните услуги, бизнес консултациите и разработването на софтуерни решения за бизнеса. За компанията работят повече от 70 специалисти и експерти, които гарантират високо ниво на експертни знания и опит. "Брейн Сторм Консулт" предоставя пълен пакет бизнес услуги на хилядите си клиенти-международни и български компании.

През месец aприл компанията откри свой офис и в морската столица Варна.

За пътят на успеха през изминалите 20 години и за новите цели на компанията разговаряме с гл. ас. д-р Камелия Терзийска – управляващ съдружник на Брейн Сторм Консулт.

Източник: Брейн Сторм Консулт

Г-жо Терзийска, какъв беше пътят на развитие на Брейн Сторм Консулт през изминалите 20 години?

Началото бе през 1997 година. Тогава стартирахме като малка счетоводна къща. По това време България бе в тежка икономическа криза, страната ни премина през сериозна хиперинфлация. Като новатори в сферата на счетоводното обслужване, на нас не ни беше никак лесно. Преминахме през различни трудни периоди, белязани от процесите, развиващи се в нашата държава. Но днес, 20 години по-късно ние сме една от водещите български компании в областта на счетоводните услуги, бизнес консултациите и разработването на софтуерни решения за малкия, средния и големия бизнес. В нашата фирма в момента работят над 70 специалисти и експерти. Тяхното постоянно професионално развитие за нас е от първостепенно значение, тъй като именно това ни гарантира високото ниво на експертни знания. Това е основата на доверието, което ни гласуват нашите клиенти. Успехите, които тази година отбелязваме със своя 20 годишен юбилей, са плод на усилията на прекрасния ни екип.

Брейн Сторм Консулт е сред водещите компании за счетоводно обслужване. Какви услуги включва портфолиото на фирмата?

Брейн Сторм Консулт е една от най-успешните компании, предлагащи решения за счетоводното обслужване на фирмата, затова и в портфолиото ни са включени дейности, свързани с него, също така ТРЗ и личен състав, независим финансов одит, финансово-счетоводен софтуер "Мираж". Като Бизнес решения за среден и голям бизнес предлагаме управленски и правни консултации, данъчни консултации и защита, одит и услуги по европейски проекти, обучения, международни стандарти за вътрешен и външен одит, данъци и социално осигуряване, фирмено, управленско и банково счетоводство. Както виждате, нашето портфолио е една доста богата гама от продукти и услуги.

Брейн Сторм Консулт участва активно в социално-икономическия живот на България. Какви са инициативите и добрите практики, които развивате?

Ние в Брейн сторм консулт сме една социална организация и работим по кампании в полза на обществото. По наша инициатива се учреди сдружение "Общество за лоялност". Дейността му е насочена към популяризиране на добри бизнес практики у нас, както и към диалог между бизнеса и образователните структури в България. Брейн Сторм Консулт участва активно и в икономическия живот на България, като член на КРИБ, Българска стопанска камара, БТПП, Български форум на бизнес лидерите, Съюз "Произведено в България" и др.

Госпожо Терзийска, Вие сте преподавала в Софийския Университет, в Техническия Университет, в Химико-технологичния и металугричен Университет, както и в Европейски Политехнически Университет – София. Предавате опита си на младите хора. Определят Ви като отворена и позицитна личност. Как успявате да съчетавате всичко това с работата в компанията?

Да бъда сред студентите в Университета е удоволствие за мен. Да предавам знанията си на креативни, интелигентни млади хора, жадни за знание и развитие, е обнадеждаващо за бъдещето на страната ни. В дисциплините, които преподавам – от Банково дело, Държавен финансов контрол, Международни стандарти за вътрешен и външен одит до Управленско счетоводство и Анализ на стопанската дейност, всеки млад и предприемчив студент може да открие своите възможности за развитие.

Срещата с младите хора ме вдъхновява и зарежда с енергия, която влагам и в работата си в Брейн Сторм Консулт.

Откривате офис на Брейн Сторм Консулт и във Варна. Какво ви подтикна към това разрастване на фирмата?

Варна е морската столица на България. Наличието на учебни заведения с висок потенциал на млади кадри и чудесно развитата инфраструктура са водещи за нашето решение. Целта ни е да привличаме и задържаме младите хора в родните им места като им предлагаме условия за развитие. Смея да твърдя, че можем да сме полезни на бизнеса във Варна като използваме добрите практики от бизнеса в София. В последните няколко години много международни компании проявяват сериозен интерес към Варна. Затова и ние акцентираме върху развитието ни в Източна България, защото виждаме добър потенциал за растеж на бизнеса в този град.

Разбрахме, че Брейн Сторм Консулт участва в оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" на МОН.

Така е. Както казах и по-рано, целта ни е да подпомагаме младите хора да намерят по-бързо своето място на трудовия пазар. Чрез тези практики те имат възможността да попаднат в реална работна среда, в която да бъдат обучавани от нашите специалисти. Обучението в унверситетите е началото на техния професионален път. Чрез практически умения те излизат по - подготвени и уверени в своите знания да посрещнат предизвикателствата на бизнеса. При нас фактор е, че ще могат да се доближат до всякакви сфери и типове бизнес на над 700 клиента.

Госпожо Терзийска, Вие сте "Бизнес дама на годината" 2013та , а през 2010 сте удостоена с приза "Мисис Дама на годината". Какво означават за Вас тези награди?

Тези награди ме правят много горда, защото те са признание за всички успехи, които постигнахме през годините- успехи дължащи се не само на усилията на мениджърите на фирмата, а на целия екип от изключителни професионалисти. В същото време тези награди са и отговорност към всички наши настоящи и бъдещи клиенти. Нашата цел е използвайки продуктите и услугите на Брейн Сторм Консулт, те да бъдат спокойни за своя бизнес. Освен това ние, като всяка утвърдила се компания, не само трябва да се задържим в отрасъла, ние трябва и да продължим напред като разширяваме своите мащаби на дейност. И това е една от причините за решението ни за откриване на наш офис във Варна.

Какво е за Вас успехът?

Успехът е да виждаш в очите на хората благодарност и тогава се чувстваш значим!

https://www.brainstorm.bg/

Източник: Брейн Сторм Консулт

Вече 20 години Брейн Сторм Консулт е една от водещите водещите български компании в областта на счетоводните услуги, бизнес консултациите и разработването на софтуерни решения за бизнеса. За компанията работят повече от 70 специалисти и експерти, които гарантират високо ниво на експертни знания и опит. "Брейн Сторм Консулт" предоставя пълен пакет бизнес услуги на хилядите си клиенти-международни и български компании.

През месец aприл компанията откри свой офис и в морската столица Варна.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK