Силвия Влахова, участникът с най-добър резултат в Училище по финанси и счетоводство за млади професионалисти, випуск 2016
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Силвия Влахова, участникът с най-добър резултат в Училище по финанси и счетоводство за млади професионалисти, випуск 2016

Силвия Влахова

Силвия Влахова, участникът с най-добър резултат в Училище по финанси и счетоводство за млади професионалисти, випуск 2016

7362 прочитания

Силвия Влахова


"Капитал" и MDV Professional Education ще повторят успешния формат на Училище по финанси и счетоводство за млади професионалисти.

Курсовете целят да повишат качеството и ефективността на работа на финансовите отдели, като акцентират на практическата подготовка за всекидневните им казуси и задачи. Обученията ще имат най-съществен ефект върху дейността на компании с големи финансово-счетоводни отдели и центровете за споделени услуги (shared service). Работодатели като Paysafe, Coca Cola Hellenic BSO, Асарел Медет и EY вече се убедиха в полезността на курсовете и подкрепиха формата през 2016.

Ето какво сподели за курса участничката Силвия Влахова, която завърши випуск 2016 с най-добър резултат:

Как разбра за Училището по финанси и счетоводство?

Научих за програмата от сайта на "Кариери".

Какво те накара да се запишеш във формата? Какви + и – претегли, преди да вземеш решение?

Бях на етап, в който търсех нови възможности за професионално развитие. Курсовете ми позволиха да натрупам нови знания без да оставям служебните си ангажименти на заден план. За мен не е необичайно да правя списък с плюсове и минуси преди взимането на решение. В този случай предимствата определено бяха повече от недостатъците. За мен беше важно, че обучението се провежда на английски, тъй като това е езикът, на който съм учила икономика и който сега използвам на работа. Освен това ми хареса, че курсът е мултидисциплинарен, с практическа насоченост и материали, базирани на стандартизирани тестови формати. Като плюс определям и възможността да науча нови неща без да прекъсвам професионалното си развитие. Очаквах курсът да ми помогне да погледна от друг ъгъл на натрупания до момента опит и на бъдещите ми кариерни планове. Основният недостатък е интензивността на лекциите, която изисква концентрация и дисциплина при самоподготовката, за да се усвои максимално добре новата материя. В крайна сметка получих подкрепа за това начинание както от прекия си ръководител, така и от най-близките си хора. Това ми даде увереност, че взимам правилното решение.

Помогна ли ти обучението да се ориентираш в реална бизнес среда и как точно? Би ли споделила нещо практично, което научи от курсовете и прилагаш в работата си?

Програмата ми помогна не просто да се ориентирам по-добре в професионални разговори със счетоводна насоченост, но и да се включвам в тях с коментари по обсъжданите теми. В ежедневната си работа прилагам уменията, които придобих по отношение на интерпретиране на информацията от финансовите отчети на публични компании. В определен момент от курса имахме и упражнение, при което четяхме и обсъждахме новини от водещи информационни портали и начина, по който са отразени дадени елементи от финансовото състояние на различни компании. Анализиране на информация от източници като Reuters и Bloomberg също е част от ежедневната ми работа.

Какво те затрудни най-много?

Съчетаването на подготовката за лекциите с останалите ми ангажименти. Ако можех да се върна назад, бих опитала да отделям повече време за допълнителни упражнения.

Какво се промени за теб – къде беше като професионално развитие преди и къде си сега? Какви са предизвикателствата, които срещаш днес?

В момента се занимавам със същите неща, които правех и преди началото на курса, но по-задълбочено. Новите знания, които придобих, бяха допълнителна стъпка към повишаване на квалификациите ми. Обучението ми помогна да определя по-ясно както областите, в които искам да се развивам, така и възможностите, които не представляват интерес за мен на този етап. Вярвам, че курсът ще продължи да се доказва като добра инвестиция на време и усилия от моя страна и занапред. Предизвикателствата, които срещам в момента, едва ли са много по-различни от тези, пред които са изправени повечето млади професионалисти. Очаквам от работата си да ми носи удовлетворение и ми помага да се развивам. Предвид динамичния свят, в който живеем, смятам, че е изключително важно за младите хора да не спират да търсят нови възможности за личностно усъвършенстване.

Какъв съвет би дала на бъдещи участници във формата?

Да извлекат максимума от дългогодишния професионален опит на преподавателите и да не забравят, че могат да научат много и от останалите участници във формата.

За повече информация и регистрации:

capital.bg/mdv_FA

+359 887 492 126

FA_School@mdvtraining.bg
Програмата >

Обученията са базирани на добри практики и международни стандарти от професионалните квалификации AAT и ACCA. Курсът е разделен на три нива. Нивата са със средна продължителност от 6 дни, като занятията се провежат основно в петък, събота и неделя, в месеците от октомври до декември. Така и работещите имат възможност да участват без да нарушават графика си. Работният език на обученията е английски.

Лектори >

Преподавалите са утвърдени професионалисти с международен опит и практика в сферата на счетоводството и финансите.

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK