Фрукто Сливен АД планира 20 % ръст на производството си

Сливенската консервна фабрика започва производство на компот от белени круши и конфитюри

Фрукто Сливен АД
Фрукто Сливен АД
Фрукто Сливен АД    ©  Фрукто Сливен АД
Фрукто Сливен АД    ©  Фрукто Сливен АД

Най-големият производител на компоти от праскови у нас – Фрукто Сливен АД, планира ръст на производството си от 20 % до края на годината. Подобен ръст е реално постижим, защото сливенското предприятие е напълно модернизирано, а в същото време реколтата от праскови и кайсии е изключително добра. "През годините натрупахме богат и ценен опит, установихме традиции в индустриалната преработка на плодове и зеленчуци, но заедно с това предприехме сериозни инвестиции в оборудване и технологии. Днес, освен че сме най-големият завод за белени праскови в България, сме известни на световните пазари и с останалите си продукти", казва оперативният директор на "Фрукто Сливен" – Димитър Кънев.

Наскоро предприятието инвестира 4,9 млн.лв. и с помощта на Програма за развитие на селските райони успя да закупи нова производствена линия за плодови пюрета и да изгради модерна административна сграда. Благодарение на новото оборудване днес сливенското предприятие произвежда плодови пюрета от праскови, кайсии, ябълки, сливи, череши и вишни, което представлява около 10% от общото му производство. Пюретата се продават на производители на натурални сокове. Капацитетът на новата линия е 40 тона плодови пюрета на ден. Тази година се откриват нови възможности пред нас. Подготвяме се за производство на конфитюри, което ще стартираме до края на тази или през следващата година, казва Кънев.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Още от Капитал