Те се върнаха, за да станат учители

Историите на четирима участници от програмата "Заедно в час", които след години опит в чужбина решават, че тяхното място е в България

фондация Заедно в час
фондация Заедно в час
фондация Заедно в час    ©  фондация Заедно в час
фондация Заедно в час    ©  фондация Заедно в час

През последните години много млади хора, завършили образованието си в чужбина, а понякога и работили известно време там, решават да се върнат в България. Доказва го статистиката от най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Според данните, съобщени по време на тазгодишното му издание, от всички участници, посетили форума в периода 2009-2017 г., близо 60% вече са се върнали в България, 18% са посочили, че ще се върнат, а 24% се колебаят.

Сред участниците в програмата на фондация "Заедно в час" (която помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната) също има много хора, които решават да потърсят реализация в България след като са натрупали опит извън страната. За голяма част от тях преподаването в училище е начин да използват своите знания и умения в помощ на учениците, които имат най-голяма нужда от подкрепа. Но също така и да доразвият способностите си чрез работа в среда, до която в повечето случаи досега не са се докосвали. Представяме ви историите на няколко участници от най-новия випуск на "Заедно в час", които са се върнали в България след години в чужбина.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Още от Капитал