Kiler.bg предлага лесно, удобно и сигурно съхранение на вещите извън дома

Новата услуга е за всеки – от частни клиенти през малък бизнес до големи фирми

Всеки човек е стигал до момента, в който му се е налагало да съхрани свои притежания за известно време извън дома си. Най–честата причина – имаш ценни вещи, които не можеш да оставиш в мазето или в гаража, а в апартамента няма място. Минал през своята лична нужда и предизвикателство да остави мебелите си на сигурно място по време на ремонт, Димитър Маринов се вдъхновява да създаде нова услуга на българския пазар – Kiler.bg. Нейната цел е да предостави леснодостъпни и добре осигурени възможности за съхранението на мебели, стоки, техника и всякакви други вещи за свободното време, като отдава помещения под наем, с размери от 1 до 20 кв.м.. Мястото е Sofia City Logistic Park, зад бул. "Цариградско шосе", а общото пространство - 3400 кв.м, обособени в 750 клетки с различни размери, разположени на три етажа. Инвестицията в целия проект е 1,5 млн. лв.

Тук избирате размер, запазвате клетка и посочвате от коя дата искате да започне наемът или през сайта на компанията, или на място в офиса й. Процесът е автоматизиран, достъпът е денонощен, всеки ден от годината, а договорите – безсрочни, всеки може да остави вещите си толкова, колкото му е необходимо, като срокът на наемите започва от 1 месец. Цената на квадратен метър е 20.40 лв. с ДДС за месец.

След резервацията получавате магнитна персонална карта, с която имате достъп до голямото складово помещение и наетия склад. Чрез софтуер се следят алармените системи във всяка клетка. Сигурността е гарантирана чрез 5-степенна система за защита, така че да не се притеснявате и за момент.

Kiler.bg са се погрижили и за всичко останало, което може да ви притесни по пътя към съхранението на вещи и документи. Те предлагат опаковане, пренос и транспорт на багажа от мястото на клиента до склада му, като всяка от тези услуги може да се използва поотделно и се заплаща на час.

Управляващият директор и акционер в складовете под наем за вещи Kiler.bg Димитър Маринов разказва повече.

Кое наложи създаването на Kiler.bg?

Въпреки че това е една нова за нашия пазар услуга, тя има своята история от над 70 години в САЩ и Западна Европа, където са изградени над 65 000 подобни сгради. България намира постепенно правилния път на развитие и вярвам, че е съвсем очаквано услуги като Self Storage да се появят и при нас.

Откъде възникна идеята за услугата?

В интерес на истината идеята възникна съвсем случайно. Със съпругата ми започнахме доста сериозен ремонт на жилището ни и трябваше да преместим всички мебели на сигурно място за поне шест месеца. Уви, това се оказа голямо предизвикателство. Единствените варианти бяха контейнери в покрайнините на града, влажни подземни помещения или в складове – качени на стелажи. Нито един от тях не гарантираше сигурността им и доброто им съхранение. Така се роди и идеята за "Килер".

С какво тя е иновативна?

Не мога да кажа, че сме измислили топлата вода. Проучването и планирането отнеха 1 година, като през цялото време ни консултираха две от най–големите компании в областта. Дизайнът и конструкцията са също изработка на една от тях.

За кого е Kiler.bg?

"Килер" е за всеки. Той е за хората, които искат да бъдат убедени, че вещите им са на сигурно място. Той е за малкия бизнес, на който предлага удобно място за съхранение, изпращане и обработка на стоката им. "Килер" е и страхотно решение за архиви и счетоводни документи на големите фирми.

Какви са опциите са съхранение?

Ние разполагаме с помещения между 1 и 15 кв.м. В случай че клиентите ни имат нужда от повече пространство, можем за 24 часа да подготвим и индивидуално помещение.

Колко бързо става регистрирането и наемането на клетка?

Това е част от нещата, с които се гордеем. Автоматизирали сме изцяло процеса. Клетка може да се наеме както в офиса ни на място, така и онлайн. Също така всеки клиент има достъп до нашата онлайн система и чрез нея може да плаща автоматично, да вижда всички документи, свързани с наема, и да прекрати договора.

Какво друго е на разположение на клиентите?

Стараем се да предложим т.нар. VAS, или услуга с добавена стойност. На място нашите клиенти ще намерят всякакви опаковъчни материали, стелажи, транспортни колички, както и бус, с който могат да превозят вещите си.

Как ценообразувахте услугите, направихте ли проучване за наемите при подобни пространства в България и Европа?

Да, имахме подробен анализ на цените в Европа. Ние се шегуваме, че сме най-евтиният Self Storage поне на континента, но аз се радвам, че успяхме да предложим един достъпен продукт без компромиси в качеството.

Какво може и какво не може да се съхранява?

Не може да се съхраняват вещества и материали, които са токсични, лесногорими или отделят пара, газ, дим, миризма или шум.

Как е решен въпросът с най-важното – сигурността на вещите?

Това е друга наша гордост. Работихме дълго върху системата ни за сигурност. Тя е на 5 нива като всяко помещение има собствена алармена система, имаме видеонаблюдение, 2 нива за контрол на достъпа и денонощно охранители на място. Готови сме да съдействаме на клиентите си с допълнително застраховане на вещите им. Все още няма универсален продукт на българските застрахователни дружества, който можем да предложим на всички.

Пригодени ли сте към условията на GDPR?

Аз вярвам, че ние можем да помогнем на много малки и средни бизнеси с новите регулации. Напоследък предимно се говори за нашите данни в онлайн пространството, но нека не забравяме, че често личните ни данни попадат и на хартиен носител. Едно от важните задължения в GDPR е до тях да има стриктен контрол на достъпа. Ние в "Килер" можем да направим справка кой и кога е имал достъп до определено помещение и съответно до лични данни.

Какви са вашите съвети за оптимално съхранение на вещите, разпределението на кашоните, оптималното ползване на личния килер?

Много е важно да се усвои цялото пространство. Помещенията в "Килер" са с височина от 2.40 м, която при добро уплътнение може да събере учудващо количество вещи. Това не минава без добро планиране, разбира се. Тежките предмети е добре да са близо до пода, по–леките и чупливи да са добре опаковани и т.н.

Всичко за услугата на www.kiler.bg

Още от Капитал