Защо да използваме пробиотици от държавата, в която живеем?
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Защо да използваме пробиотици от държавата, в която живеем?

Кенди ООД

Защо да използваме пробиотици от държавата, в която живеем?

Природата "мисли" за всичко и най-вече за нас и здравето ни.

4025 прочитания

Кенди ООД

© Кенди ООД


В какво се крие тайната на добрия пробиотик? Как да подберем най-подходящия за нас пробиотик? И защо трябва да използваме пробиотици от държавата, в която живеем? Това са важни въпроси, на които е добре да отговорим, за да може всеки един да направи своя правилен и информиран избор.

Знаете ли, че

В организма на човек в зряла възраст има около 1,5 - 2 кг живи бактерии от над 1000 вида. Ключова роля за баланса и здравето играят представителите на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите. Техният видов състав и количество са много динамични. Съвкупността от всички бактерии в чревния тракт бележат видово разнообразие, спрямо географския регион, начина на живот и хранене. На Балканите от векове млякото и млечните продукти са задължителен елемент от дневното меню. Българинът е консумирал кисело мляко, бяло саламурено сирене, кашкавал и извара от векове и е бил дълголетник.

История за българския пробиотик

Микроскопичните организми, които населяват човешкото тяло и тяхната роля за функционирането му има дълга научна история. Руско-френският учен Иля И. Мечников, наречен още бащата на теорията за пробиотици, създава два труда още в началото на ХХ век. Обикаляйки из Балканските държави, той изгражда цяла научна теория за хранителните, диетичните и лечебните свойства на българското кисело мляко, показвайки за първи път сред учените връзката между храната, чревния баланс и здравето.

Мечников разглежда и въпросите за остаряването на човека и тясната му свързаност с храненето и микрофлората. След направени изследвания установява, че белтъчните вещества в дебелото черво загниват, ставайки токсични и вредни за човека. Те се абсорбират от организма и предизвикват промени в тъканите. В резултат настъпват старчески изменения при хората, които водят към ранна смърт. Мечников смятал, че вредното въздействие на гнилостните микроорганизми може да се премахне чрез постоянно заселване на лактобацили в чревния тракт и препоръчва българското кисело мляко като един от най-добрите начини да си ги набавим. Според него този продукт не само спира гнилостните процеси в червата, но съдържа и други вещества с благоприятни за човека ефекти. Иля събрал сведения за 36 страни и установил, че най-много столетници има в България – по четирима на 1000 души. Оказало се също, че повечето столетници са пастири, които редовно се хранели с кисело мляко. Така храната им доставя нужната доза полезни бактерии.

От поколение на поколение и от век на век

Майката предава на своето дете първата доза от бактериите, без които не можем и впоследствие детето формира индивидуално разнообразие, което ще се променя и ще гарантира здравето през целия живот. Има данни от различни части на света, които доказват, че има разлики в състава на полезната чревна микрофлора, съответстващи с храната и географския регион. Затова една мултибактериална формула ще е по-ефикасна ако съдържа онези бактерии, които са от природата на даденото място, на което живеем.

В Лактофлор се влагат само български щамове млечно кисели бактерии, изолирани от запазени екологични райони със съхранена природа и от традиционните за българина млечни продукти. Рецептата за здраве е заимствана от първия пробиотичен продукт – българското кисело мляко, признато в цял свят с полезните си свойства.

Така уникалните качества на българската пръчица - Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и нейния партньор - Streptococcus thermophilus са в основата на таблетките и капсулите LAСTOFLOR®. В състава им е заложено на висок брой жизнеспособни млечно-кисели бактерии, които са високо устойчиви към действието на храносмилателните ензими и стомашната киселинност, за да оцеляват и да влияят на стомашно-чревния тракт по благоприятен начин.

Източник: Кенди ООД

Лактофлор е полезен, защото:

- Бързо и ефикасно въздейства при нарушения в баланса на микрофлората на стомашно-чревния тракт, след прием на антибиотици и боледуване

- Възстановява полезния състав и функциите на храносмилателната система - Създава ефективна бариера за патогенните бактерии
- Има добър имуностимулиращ ефект - Подходящ при пациенти с хронични проблеми и при хора с временно нарушен баланс в стомашно-чревния тракт

Повече за продуктите: www.lactoflor.bg.

В какво се крие тайната на добрия пробиотик? Как да подберем най-подходящия за нас пробиотик? И защо трябва да използваме пробиотици от държавата, в която живеем? Това са важни въпроси, на които е добре да отговорим, за да може всеки един да направи своя правилен и информиран избор.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK