Марко Стабиле: Тосканската кухня 2.0

Месец април завърши с едно звездно кулинарно преживяване, което събра талантите на двама шеф-готвача - шеф Марко Стабиле и шеф Андре Токев

Авенди    ©  Нели Куртева

Месец април завърши с едно звездно кулинарно преживяване, което събра талантите на двама шеф-готвача - шеф Марко Стабиле (ресторант Ora d’Aria (една звезда Мишлен) и шеф Андре Токев (ресторант ANDRè). Поводът беше организираната от Аcqua Panna & S. Pellegrino вечеря, която срещна кухните на Тоскана и България в една незабравима фюжън вечеря, част от редица сходни събития по света, които целят да разширяват кулинарните хоризонти. Събитието се проведе в новата стара къща на ресторант ANDRè в центъра на столицата, която се напълни с почитатели на гурме културата.

Шеф Марко Стабиле е известен със своята експериментаторска кухня, в сърцето на която стои кулинарното наследство на Тоскана. Той залага на нови и непознати техники, с които разчупва традиционните стереотипи на готвене и чрез съчетаването им с качествени локални продукти, създава един уникален новаторски стил на готвене, заради който е признат за един от най-добрите италиански шеф-готвачи.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове