Бизнесът с възможност за скоростно финансиране

Новаторският подход извежда бизнес кредитирането до ново ниво – обслужването на клиента е поставено в центъра, а процедурите по кандидатстване са силно опростени.

Prospect Capital
Prospect Capital
Prospect Capital    ©  Prospect Capital
Prospect Capital    ©  Prospect Capital

Финансовите продукти, предлагани от небанковите институции, добиха популярност у нас през последните години. Кредитирането от такъв тип стандартно се свързва с краткосрочни кредити към физически лица с временни финансови затруднения. Пазарно проучване показва, че от бързи финансови услуги се възползва и бизнесът. Не е тайна, че най-честата причина за невъзможност на средни и големи компании да завъртят колелото е липсата на налични оборотни средства. Поради това, редица сделки от първостепенно значение за бизнеса се провалят още в зародиш.

В небанковото кредитиране за бизнес цели финансовите експерти Милена Александрова и Мирослав Каменов разпознават възможност за развитието на нова пазарна ниша. Компилират най-доброто от модела на небанковите финансови институции и големите играчи банките, съобразено с потребностите на бизнеса, в новия проект Prospect Capital - небанкова финансова институция с основен предмет на дейност отпускане на краткосрочни бизнес кредити от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. С появата на Prospect Capital се формира преразпределение на финансовия пазар. Предимствата на компанията са в клиентски ориентирания подход, както и бързината на предварителната оценка и партньорството при отпускане на фирмени кредити.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Още от Капитал