Хранително-вкусовият и хорека секторите обменят бизнес решения от 7 до 10 ноември

Домакин на международните изложения Месомания, Светът на млякото,Булпек, Салон на виното, Интерфуд & дринк и Сихре е Интер Експо Център

Интер Експо Център- София
Интер Експо Център- София    ©  Интер Експо Център- София
Интер Експо Център- София
Интер Експо Център- София    ©  Интер Експо Център- София

Шест изложения, обединяващи най-актуалните новости и тенденции в развитието на два от ключовите сектори, ще запълнят максимално целия изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център от 7 до 10 ноември. Събитията оформят изключителна международна платформа за създаване на нови контакти, обмен на идеи и път за развитие на бизнеса в Югоизточна Европа. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са установена пресечна точка между професионалисти и предприемачи, опериращи в сферата на хранително-вкусовия и хорека бранша.

Над 500 изложители ще запознаят аудиторията с продукти и технологични предложения, като 162 от тях вземат участие за първи път. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд и Холандия. Наред с новостите, четирите изложбени дни ще поднесат на посетителите и качествена съпътстваща програма, включваща редица специализирани форуми и демонстрации.

През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Доказалото се като традиционно колективно участие на компании от Италия, от своя страна, ще бъде най-мащабното и всеобхватно за досегашната история на това успешно сътрудничество. С колективни участия се включват отново и български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Като категоричен действащ фактор за успеха и положителните тенденции на развитие при шестте специализирани изложения се очертава ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал. Предстоящите издания са от особено значение за две от тях – МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК, тъй като те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Като атрактивни за съвременния бизнес се очертават представянията на редица софтуерни продукти, насочени към оптимизиране на процесите в хорека сектора. В услуга на добрите бизнес практики работят както програмите, предназначени към управление на заведения и магазини, така и софтуерните продукти от последно поколение, моделиращи успешно до последен детайл вътрешните процеси за бързо и безпроблемно обслужване на хотели и СПА центрове.

В съответствие с последните изисквания за регистриране и отчитане на продажби чрез фискални устройства, ще бъде представен касов апарат с вграден търговски софтуер. Електронният модул за вграждане в касово място, притежава функцията да приема пари в брой, като играе роля на своеобразен касов апарат на самообслужване.

Освен технологичните предложения, оборудването и професионалните съоръжения от последно поколение, в залите на Интер Експо Център ще бъдат предложени иновативни решения и за малкия и среден бизнес. Различни форми на етикетиране и маркиране, както и опаковъчни и преработвателни решения, ще бъдат поднесени на вниманието на посетителите. Благодарение на иновативния подход и модерните технологии, позволяващи бързи промени при изключително ниски разходи, ще бъдат представени варианти за персонализирани опаковки на продукти с лимитирано производство.

Шестте изложения не само презентират най-актуалните новости, но и ще очароват всички ценители на добрата кухня и качественото кафе. В рамките на съпътстващата програма ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В него се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Посетителите ще могат да се насладят на уменията на Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона, както и на Mario Sandoval – шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица, също носител на две звезди Мишлен.

Залите на Интер Експо Център ще демонстрират още, че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-изявените професионалисти в бранша. Те ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс "Приз Пак". В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът "Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви".

Всички новини за предстоящите от 7 до 10 ноември МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще откриете на www.food-exhibitions.bg.

Още от Капитал