Създаваме не просто мол, а среда

Алекс Линчев, асет мениджър в Delta Real Estate България и мол мениджър в Delta Planet Mall Варна

Създаваме не просто мол, а среда

Алекс Линчев, асет мениджър в Delta Real Estate България за откриването на новия Delta Planet Mall във Варна

6578 прочитания

Алекс Линчев, асет мениджър в Delta Real Estate България и мол мениджър в Delta Planet Mall Варна


Съдържание от Delta Real Estate

Алекс Линчев е завършил бизнес администрация и икономика в България и Лондон. Има над 14-годишен опит в недвижимите имоти и бизнеса с фасилити мениджмънт, маркетинг и асет мениджмънт у нас и във Великобритания. От осем години отговаря за търговска площ от над 62 хил. кв.м. в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно дружество на американския инвестиционен фонд "Лоун стар".

Кога ще бъде откриването на Delta Planet Mall и планирате ли специални събития, свързани с него?

Delta Planet Mall ще отвори врати на 28 март 2019 г. Разбира се, ще има забавления и изненади за посетителите около откриването, но те няма да се ограничат само до тогава. Търговският център се основава на концепцията за "ритейлтейнмънт" – комбинация от шопинг, интерактивен интериор и забавления, които оставят цялостно позитивно впечатление у посетителите. Имаме амбицията да отговорим на всички очаквания за приятно изживяване, като ще отворим врати преди старта на туристическия сезон. Надяваме се, че ще привлечем и много чуждестранни посетители.

Как Delta Planet Mall ще отговори на очакванията за нов тип потребителско преживяване?

Всъщност се оказва, че именно преживяването е едно от нещата, което варненци най-много искат. Специално реализирано наше проучване показва, че 12,6% от жителите на града посочват като първо желание един търговски център да осигурява повече забавления и развлечения, заедно с по-голямо разнообразие от магазини и услуги, както и места за хранене. Затова създаваме не просто мол, а среда – място, което всички да изберат, когато дойде време за почивка, разходка, шопинг и прекарване на свободно време. Ние се различаваме по зеленината - новост сред търговските центрове в града. Delta Planet Mall е мащабен проект за Варна и България. Той се простира на 100 000 кв. м. площ. Сградата е на четири нива, две от които партерни. Delta Planet Mall ще разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.

Какви са решенията за интериора и внедрените иновации?

Интериорът на Delta Planet Mall е плод на дълги проучвания. Не бих издал абсолютно всичко, което ще осигурим на посетителите, но мога да обърна внимание на единственият във варненски мол магазин на Sport Depot и най-голямото Cinema City кино извън София, което ще разполага с 12 зали, една от които ще е първата във Варна 4DX зала. Подготвяме и огромен Galaxy център, който ще предложи на посетителите поразителна възстановка на Слънчевата система. Друг иновативен за страната проект, който открихме във Виена, е най-високата конструкция за забавление в търговски център, детайли за която ще разкрием скоро.

Ще представите ли ексклузивни марки за варненския пазар?

Да, разбира се. Ще зарадваме посетителите на Delta Planet Mall с марки като Sinsay, CCC, Cropp, House, Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo, Mango и още много други. Една от емблемите на съвременния градски стил на живот – Starbucks ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. За нас е важно да изненадаме жителите на Варна и чуждестранните посетители с нови предложения за магазини с обновени концепции.

Каква е инвестицията на Delta Real Estate и какви са очакванията за нейната възвръщаемост? Кои са вашите партньори в нея?

Инвестицията в проекта е повече от 120 милиона евро, а наши партньори са AP Invest. Изграждането и развитието на търговски център от такава величина предполага наличието на синергия между инвеститорите. Уверени сме в успеха на партньорството, от една страна заради позициите на Delta Real Estate, а от друга – заради факта, че AP Invest са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитието и управлението на молове в България. Очакваме добра възвращаемост – по последни данни, Варна има сериозен потенциал за развитие в ритейла. В София например търговските площи на един жител са 315 кв.м., докато във Варна са все още на ниво 240 кв.м. Това е пазарен сигнал, който е важен за успеха на инвестицията.

Колко работни места ще осигури инвестицията?

Реализирането на проект с мащабите на Delta Planet Mall имат пряк социален елемент не само в развлекателната си част, но по отношение на ангажираността. Ще осигурим над 600 нови работни места – във фирмите, опериращи на територията на търговския център, свързаните с тях подизпълнители и доставчици. Както знаете, Варна е най-големият морски град в България и атрактивна туристическа дестинация. Ръстът на туристи е над 20% през последната година. Убедени сме, че Варна отдавна е готова и заслужава търговски център с модерен, просторен и светъл интериор.

Кои са лицата в мениджмънта на мола? Защо се спряхте на местни мениджъри?

Екипът, който ще управлява Delta Planet Mall е изцяло български и това е нормално – свързано е с познаване на пазара и на потребителите. Самият аз като мол мениджър на Delta Planet Mall съм наистина ентусиазиран, че след кариера в чужбина имам възможността да развивам нови и интересни проекти в странатa. Да, смятам, че имаме сериозен потенциал в тази област. Мога да ви уверя, че аналитични системи от последно поколение и опитният ни екип ще гарантират оптималното управление на човекопотока до всички търговски нива на сградата.

Кои са другите големи проекти на Delta Real Estate и в кои държави се реализират? Планирате ли и други инвестиции в България?

Портфолиото на компанията е голямо и съдържа реализирани проекти на молове с общо 250 000 кв.м отдаваема площ и още 600 000 кв.м в процес на изграждане или предстоящи да бъдат пуснати в действие. Смело мога да заявя, че Delta Real Estate са познати в сръбските бизнес среди като големи професионалисти с действащи търговски центрове в Белград и Подгорица, както и бъдещи проекти в Баня Лука, Ниш и Белград. Като представител на Delta Real Estate смятам, че сме готови да продължим да инвестираме в страната.

Delta Real Estate е компания от групата на сръбския Delta Holding. Можете ли да ни разкажете малко повече за нейното портфолио?

Портфолиото на Delta Holding е доста разнообразно. Инвестициите в хотели, молове и други имоти на пазара са само част от множеството направления, с които се занимава холдингът. Други сектори, в които развива дейност, са агробизнес, производство на храни и напитки, дистрибуция, автомобили и други.

Delta Planet Mall се простира на 100 000 кв. м. площ., на четири нива е и разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.
Съдържание от Delta Real Estate

Алекс Линчев е завършил бизнес администрация и икономика в България и Лондон. Има над 14-годишен опит в недвижимите имоти и бизнеса с фасилити мениджмънт, маркетинг и асет мениджмънт у нас и във Великобритания. От осем години отговаря за търговска площ от над 62 хил. кв.м. в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно дружество на американския инвестиционен фонд "Лоун стар".


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.

Още от Капитал