С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
8 юни 2019, 11:00, 621 прочитания

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на "DECANTER"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено от трета страна и не е обвързана с редакционната политика на медията.
За втори път в историята на конкурса Каберне Совиньон на изба Братя Минкови печели златен медал с 95 точки.

За 10 години, 4 от най-високите отличия са дадени на изба Братя Минкови - 3 златни медала и 1 златен трофей.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон`17 спечели за втори път, голямата награда за качество – златен медал от най-престижния конкурс Decanter World Wine Awards. Отново с впечатляващ резултат от 95 дегустационни точки. Това е признание не само за изключителния труд, вложен от целият екип в създаването на емблематичния каберне совиньон, но и за изключително благоприятният тероар в района на Карнобат за отглеждане именно на този сорт. Ценители на виното вече нареждат българското каберне до тези от Калифорния и Чили, споделя Димитър Николов - единственият българин, който журира на Decanter.

"Тази година е изключително успешна за българските винопроизводители- вината на България спечелиха цели 3 златни медала, 18 сребърни и 27 бронзови. Заедно можем повече! Този успех ще помогне да повишим имиджа на нашата страна като производител на качествени вина от по-висок ценови клас", споделиха ключови международни търговци.

С Каберне совиньон "флиртуват" най-запалените енолози, уайнмейкъри, сомелиери и дегустатори от цял свят. Наречен е още кралят на винените сортове. Едни от най-впечатляващите вина, създадени на планетата са направени именно от него.

Многобройните международни награди, които Каберне совиньон донесе на избата доказват, че екипът е намерил правилната формула на успеха. Това е сплотената работа и уважението към идеите и таланта на всеки един от отдадените технолози, създаващи виното, превърнало се в емблема на района.


[БРАТЯ МИНКОВИ]


БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон би могло да ви послужи като учебно вино ако искате да разберете с какво се отличават вината направени от този сорт. Притежават забележително сложен характер на вкуса, разкриващ се на пластове. Първоначално се появяват аромати на зрели черни горски плодове – касис, къпина, по-късно се откриват мента, кедрово дърво, анасон, допълнени от почвени нюанси, кремък и пикантни подправки. Финалът е дълъг и запомнящ се.", разказаха енолозите на златния медалист.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон старее прекрасно в бутилка, превръщайки се с времето в изключително комплексно, елегантно и завършено вино. Способността му да отлежава дълго в бутилка се дължи както на високото съдържание на пигменти и танини, извлечени от добре узрялото грозде в процеса на продължително настойване, така и на продължителното му отлежаване в нови и стари френски барици, завършващи неговият сложен многопластов характер.

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на "DECANTER"

[БРАТЯ МИНКОВИ]


MINKOV BROTHERS Cabernet Sauvignon `17
• Сортове и произход на гроздето: Каберне совиньон от собствени лозя. Добивът е редуциран.
• Лозов масив и определящи особености за тероара: лозов масив, разположен на 1 км западно от избата, землището на с. Лозенец. Това са лозя, които са вече в 15-то плододаване.
• Гроздобер: ръчен, в касетки по 10-12 кг. Старт на гроздобера на 05.10.17 г, при достигната физиологична зрялост.
• Важни и определящи за крайния резултат особености на винификацията: прецизно сортиране на гроздето, провеждане на студена и постферментативна мацерации, виното не се стабилизира, използва се щадяща филтрация.
• Период на отлежаване, тип бъчви: 1 година в нови и стари френски бъчви.
• Период на отлежаване в бутилка преди влизане в продажба: 6 месеца до 1 година.

Тази година беше много успешна за изба Братя Минкови на най-взискателният и най-престижен конкурс в света, Decanter World Wine Awards 2019! Всички изпратени от избата вина бяха отличени. Ето и останалите ни медалисти:
- Minkov Brothers Cuvee 2017 – сребърен медал
- Minkov Brothers Reserva Cabernet Sauvignon 2016 – сребърен медал
- Le Photographe Pinot Noir 2017 – бронзов медал
- Le Photographe Cabernet Franc 2017 - бронзов медал
- Oak Tree 2015 - бронзов медал
- Déjà vu Sauvignon Blanc-Semillon - похвала
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Реклама" Затваряне
Своевременни решения за бизнеса

Фандъкова forever

Дори кметът на София да остане на власт, ГЕРБ ще има проблем с мнозинството в общинския съвет

Трусовете на продуцентския пазар

Новият телевизионен сезон започва без някои ключови предавания

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

До Луната и напред

Светът отбелязва 50-годишнината от стъпването на човека на Луната с още по-амбициозни космически програми

Бързи, смели, бременни

За остарелите представи и новите проучвания, които доказват ползите от физическата активност и по време на беременността