С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
8 юни 2019, 11:00, 694 прочитания

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на "DECANTER"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено от трета страна и не е обвързана с редакционната политика на медията.
За втори път в историята на конкурса Каберне Совиньон на изба Братя Минкови печели златен медал с 95 точки.

За 10 години, 4 от най-високите отличия са дадени на изба Братя Минкови - 3 златни медала и 1 златен трофей.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон`17 спечели за втори път, голямата награда за качество – златен медал от най-престижния конкурс Decanter World Wine Awards. Отново с впечатляващ резултат от 95 дегустационни точки. Това е признание не само за изключителния труд, вложен от целият екип в създаването на емблематичния каберне совиньон, но и за изключително благоприятният тероар в района на Карнобат за отглеждане именно на този сорт. Ценители на виното вече нареждат българското каберне до тези от Калифорния и Чили, споделя Димитър Николов - единственият българин, който журира на Decanter.

"Тази година е изключително успешна за българските винопроизводители- вината на България спечелиха цели 3 златни медала, 18 сребърни и 27 бронзови. Заедно можем повече! Този успех ще помогне да повишим имиджа на нашата страна като производител на качествени вина от по-висок ценови клас", споделиха ключови международни търговци.

С Каберне совиньон "флиртуват" най-запалените енолози, уайнмейкъри, сомелиери и дегустатори от цял свят. Наречен е още кралят на винените сортове. Едни от най-впечатляващите вина, създадени на планетата са направени именно от него.

Многобройните международни награди, които Каберне совиньон донесе на избата доказват, че екипът е намерил правилната формула на успеха. Това е сплотената работа и уважението към идеите и таланта на всеки един от отдадените технолози, създаващи виното, превърнало се в емблема на района.


[БРАТЯ МИНКОВИ]


БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон би могло да ви послужи като учебно вино ако искате да разберете с какво се отличават вината направени от този сорт. Притежават забележително сложен характер на вкуса, разкриващ се на пластове. Първоначално се появяват аромати на зрели черни горски плодове – касис, къпина, по-късно се откриват мента, кедрово дърво, анасон, допълнени от почвени нюанси, кремък и пикантни подправки. Финалът е дълъг и запомнящ се.", разказаха енолозите на златния медалист.

БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон старее прекрасно в бутилка, превръщайки се с времето в изключително комплексно, елегантно и завършено вино. Способността му да отлежава дълго в бутилка се дължи както на високото съдържание на пигменти и танини, извлечени от добре узрялото грозде в процеса на продължително настойване, така и на продължителното му отлежаване в нови и стари френски барици, завършващи неговият сложен многопластов характер.

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на "DECANTER"

[БРАТЯ МИНКОВИ]


MINKOV BROTHERS Cabernet Sauvignon `17
• Сортове и произход на гроздето: Каберне совиньон от собствени лозя. Добивът е редуциран.
• Лозов масив и определящи особености за тероара: лозов масив, разположен на 1 км западно от избата, землището на с. Лозенец. Това са лозя, които са вече в 15-то плододаване.
• Гроздобер: ръчен, в касетки по 10-12 кг. Старт на гроздобера на 05.10.17 г, при достигната физиологична зрялост.
• Важни и определящи за крайния резултат особености на винификацията: прецизно сортиране на гроздето, провеждане на студена и постферментативна мацерации, виното не се стабилизира, използва се щадяща филтрация.
• Период на отлежаване, тип бъчви: 1 година в нови и стари френски бъчви.
• Период на отлежаване в бутилка преди влизане в продажба: 6 месеца до 1 година.

Тази година беше много успешна за изба Братя Минкови на най-взискателният и най-престижен конкурс в света, Decanter World Wine Awards 2019! Всички изпратени от избата вина бяха отличени. Ето и останалите ни медалисти:
- Minkov Brothers Cuvee 2017 – сребърен медал
- Minkov Brothers Reserva Cabernet Sauvignon 2016 – сребърен медал
- Le Photographe Pinot Noir 2017 – бронзов медал
- Le Photographe Cabernet Franc 2017 - бронзов медал
- Oak Tree 2015 - бронзов медал
- Déjà vu Sauvignon Blanc-Semillon - похвала
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Реклама" Затваряне
Своевременни решения за бизнеса

Още от Капитал
Земеделецът, който не оре

Александър Китев си поставя за цел да образова земеделците за ползите от нулева обработка на почвата с "Агримат БГ"

Решения за софийските проблеми

Какво предлагат кандидатите за кметския пост по ключови за града въпроси

Германия си иска парите

Започва сагата с приемането на бюджета на ЕС за периода 2021 - 2027

Нобел за икономика: Как да се правят ефективни реформи

Тазгодишните лауреати намират начин да използват полеви изследвания, за да избегнат политиките тип "проба-грешка"

20 въпроса: Даниела Костова

Тя претворява различни житейски ситуации в работата си като художник, а най-амбициозният й проект беше реализиран това лято във Виена

Книга: Олга Токарчук - "Бегуни"

Една от ключовите книги на полската писателка, която получи Нобелова награда за литература

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10