🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Iztok Parkside

Където денят започва с един незабравим изгрев

Arco Vara
Arco Vara
Arco Vara    ©  Arco Vara
Arco Vara    ©  Arco Vara
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бутиковият жилищен комплекс Iztok Parkside се намира в престижния квартал на София "Изток", в близост до елитни училища, детски градини, офиси, магазини, заведения за хранене и други удобства. Състои се от три модерни сгради, най-голямата от които със сертификат за устойчиво строителство по BREEAM, с обширни зелени пространства и площадки.

BREEAM е водещият и най-широко използван метод в световен план за измерване въздействието на сградите върху околната среда. Целта на всяка сертифицирана сграда е да осигури максимално благоприятна среда за живот на обитателите й, докато в същото време щади околната среда. Отличителни характеристики са: енергийната ефективност (по-дебела топлоизолация спрямо заложените минимални нормативни изисквания, двукамерни стъклопакети с модерни стъкла, фотоволтаична инсталация за осигуряване на електроенергия от слънцето, LED осветление с датчици в сградите и дворовете, висок клас икономични асансьорни уредби и др.), природната среда (общински парк и река в съседство, богато озеленено дворно пространство, фасадна и оградна растителност), екологичното строителство (минимални строителни отпадъци, влагане на естествени и рециклирани материали, неизползване на канцерогенни такива) и осигуряването на комфортна среда за живот (липса на застрояване около сградите, шумоизолация в подове и стени, нисък шумов фон от външни източници, нетранзитна улица с малък трафик, помещение за колелета и детски колички, модерна нова детска площадка, осветени фасади, улици и двор, панорамни гледки към Витоша и София, наличие на метро на пешеходно разстояние и др.).

Зелените площи с висока паркова растителност в съчетание с намиращия се в съседство изцяло обновен общински парк осигуряват място за отдих и чист въздух на обитателите. Сградите са отдалечени от големите булеварди, което допринася за ниски нива на шум дори в натоварените работни дни. Вложеното окабеляване за инсталации тип "умен дом" позволява на собствениците да контролират ключови уреди в дома си от дистанция или чрез предварително определени програми, пестейки средства и осигурявайки желания комфорт.

Iztok Parkside е пример за свеж поглед и модерен дизайн - комплексът се "потапя" в градския пейзаж и все пак се откроява. Апартаментите са просторни и добре ослънчени, визията на сградите е модерна, но в същото време постигната с използването предимно на естествени и рециклирани материали, разпределенията са функционални, без загуба на пространство, а вложените материали са най-висок клас. Строителството се извършва от една от най-големите и утвърдени на пазара строителни компании – "Маркан", а финансирането е осигурено от международна банка – "Райфайзен". Поддръжката на комплекса ще бъде възложена на доказана фасилити мениджмънт компания с опит и наличен екип от професионалисти в сферата. Работата по даден проект с доказани партньори гарантира качественото му изпълнение и последваща гладка и безпроблемна експлоатация от страна на бъдещите собственици.

Iztok Parkside в числа

Жилищни площи:

3 жилищни блока с по 6 и 8 етажа с общ брой апартаменти 67, от които:

Апартаменти с 1 спалня: 15 бр., от 52 м2 до 69 м2 всеки

Апартаменти с 2 спални: 35 бр., от 85 м2 до 112 м2 всеки

Апартаменти с 3 спални: 17 бр., от 106 м2 до 218 м2 всеки

Допълнително:

Подземни гаражи, надземни гаражи, надземни паркоместа

BREAM сертификация за устойчиво строителство

Детска площадка

Велоалея

Помещение за колелета

Фотоволтаични панели, осигуряващи безплатно електричество за общи части

Затворен комплекс / Контролиран

достъп

Облагороден парк в съседство

Целогодишно течаща река в съседство

Гледки към Витоша

Гледки към София
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал