ОбиЧай
Въпреки богатата кафе култура, пиещите чай са солидна група, която има все по-голям избор от качесвени видове
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
"В Пакистан и Афганистан, преди да започнем работа с някого, ние изпиваме три чаши чай. На първата чаша той е непознат, при втората – почитан гост, при третата – член на семейството, а за своето семейство ние сме готови да сторим всичко - дори да умрем", репликата е от книгата "Три чаши чай" на Грег Мортенсън. За разлика от близкоизточните култури, в които чаят освен напитка е и важен социален символ, в България чаената култура има скромен брой последователи.
По думите на Николай Гетов, управител на "Билкокооп" (една от големите компании производител на чай в България), все още културата на пиене на чай е малко позната и има слаба тенденция за развитие. Според мнението на повечето хора от бранша - произвеждащ и търгуващ с чайове, българинът използва напитката основно през зимата и когато е болен. Любителите на зелен или черен, билков или плодов чай са почти по равно разпределени (виж графиката с данни на Market Test TGI - България).
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Най-харесвам студен зелен чай с жасминови или портокалови цветчета.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.