Собствениците на "Алмар сийфуд" планират разширяване на предприятието
Очаква се инвестицията да бъде в размер на около 3 млн. лева


Сашка Панайотова

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.
Предприятието за преработка на скариди и други черупчести морски организми в Айтос "Алмар сийфуд" вече достига натоварване на капацитета си до 98%. В айтоската фабрика се белят, мариноват и опаковат скариди, внос от Северно море. Тук има възможност да се преработват около 2500 тона скариди на година. Готовата продукция е основно за външния пазар – Швеция, Норвегия, Дания, а контрагенти са едни от най-големите световни търговски вериги в рибния бранш.

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.