Където хлябът е религия

"Орфеида" е ресторант от добро тесто

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Стара Загора". Всички текстове по темата може да откриете тук.

Хлябът рядко е център на внимание в елитен ресторант. Но в "Орфеида" край езерото "Загорка" той е религия. За 6 години в този занаят Боян Радев е разбрал, че и най-изтънченото гурме не е по-голямо от хляба. Когато сложиш залък в устата си и той се стопи като деликатес, разливащ бавно вкусове и аромати на провансалски билки, на зехтин, сушени домати и маслини, на зърна от тиква, лен и слънчоглед, изпечени на дървена жар, може да забравиш за всичко останало на масата, казва опитният пекар.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Пловдив и железницата

Пловдив и железницата