Олио като зехтин и български лецитин

"Папас олио" влизат на нови пазари заради здравословното хранене, нуждите на козметиката и фармацевтичната индустрия

Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните инвестиции на дружеството за 2018 г. са от порядъка на 4 млн. лева и са насочени предимно към проекта за изграждане на лецитиновото стопанство.
Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните инвестиции на дружеството за 2018 г. са от порядъка на 4 млн. лева и са насочени предимно към проекта за изграждане на лецитиновото стопанство.
Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните инвестиции на дружеството за 2018 г. са от порядъка на 4 млн. лева и са насочени предимно към проекта за изграждане на лецитиновото стопанство.    ©  Дневник
Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните инвестиции на дружеството за 2018 г. са от порядъка на 4 млн. лева и са насочени предимно към проекта за изграждане на лецитиновото стопанство.    ©  Дневник

Кои са

Групата "Папас олио" има четири основни дейности: производство на слънчогледови масла в заводите в Ямбол и Балчик, търговия със зърнени и маслодайни култури, производство на брашна чрез дъщерната компания "Папас мел" ЕАД, транспорт и логистика. Дружеството търгува с пшеница, царевица, ечемик, рапица и слънчоглед и има зърнени бази в Ямбол, Тенево, Елхово, Любимец, Камено, Балчик, Бяла Слатина, Горен Дъбник и Одрин, Турция.

Акционери са юридически лица, в които най-голям дял има Георги Ташев.

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Сливен, Ямбол", което е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 7-13 септември.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар