От Перу и пустините на Дубай до Пловдив

Как двама опитни готвачи и техният нов ресторант се озоваха в сърцето на "Капана"

Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън ресторант в "Капана"
Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън ресторант в "Капана"
Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън ресторант в "Капана"    ©  Цветелина Белутова
Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън ресторант в "Капана"    ©  Цветелина Белутова

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Пловдив"

Ако бяха послушали своите родители, Мелиса Куроиуа и Тодор Танчев щяха да станат съответно лекар и адвокат. В такъв случай обаче младите перуанка и пловдивчанин вероятно нямаше да успеят да обиколят света, да работят за световноизвестни шеф-готвачи на три континента, да се срещнат и в крайна сметка да отворят една от най-свежите и интересни кулинарни дестинации в Пловдив – TAM’s House.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    dimitarstef avatar :-|
    Стеф
    • + 2

    Хайде малко по-полекичка с фактите. Много се радвам за хората и дано ресторантът им е хубав, само че: 1. Дубай няма крал, а шейх; 2. В Доха, както и в целия район на Персийския залив, "Мишелин" за момента не присъства и не дава звезди. Така че няма ресторант с 3 звезди в Доха, пък ако ще и да е Spice Market.

    Нередност?
Нов коментар