Най-добрият пицар в света

Скритият коз на Радостин Кирязов е розовата вода

   ©  Личен архив Радо Кирязов

Може би е морето. Вероятно то дава онази неуловима съставка, която прави пицата по-добра, ако е излязла изпод ръцете на човек, свързан с него. Радостин Кирязов е българин от Варна, но прави пица по-добре от италианец от Неапол.

През есента на миналата година, на един друг бряг - в Португалия, Кирязов става световен шампион по пица за втори път в професионалната си кариера. За финала на световното състезание All Stars Pizza Antonio Mezzero Trophy в Порто Радо приготвя две пици - за червено и за десертно вино. Състезава се с най-добрите майстор-пицари от общо 10 държави.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар