Обръщането на имотния пазар

Разрешителните за индустриални сгради в Бургас вече надвишават жилищните

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Имоти Имоти

Месечен бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи относно как се развива пазарът на недвижими имоти в България и по света.

Миналата година маркира важен предел в състоянието на строителния пазар в Бургас. За пръв път издадените разрешения за строеж на търговски и индустриални сгради от общината надвишават разрешителните за жилищни сгради, посочва кметът на Бургас Димитър Николов. Бургас винаги е бил курортен град и затова жилища там винаги са се търсели. Индустрия обаче е това, което управата иска да доведе.

Като цяло обаче има спад в издадените разрешителни. По справка на общината през 2018 г. те са общо 589, а през предходната – 2017 г. - 736. Причината е по-скоро в спада на клиентите за жилища.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.