Дълго чакана зала

"Арена Бургас" е най-големият инфраструктурен обект и струва 54 млн. лв., а дълго отлаганото й завършване трябва да е тази година

Сега от ВИП зоната на "Арена Бургас" се разкрива страхотна гледка не само към терена, където огромни кранове издигат покривната конструкция, но и към площада пред главния вход, тъй като стени все още няма. Това е странно за зала, чиято поръчка беше дадена още през 2014 г. Новият срок за завършване на огромния строеж, отлаган няколко пъти, е краят на 2019 г. Плановете на спортното министерство, което я стопанисва, са тя да започне да се използва активно още от пролетта на 2020 г.

Това значи, че догодина Бургас ще може да провежда големи спортни първенства, както и ще е единственият в страната с пълноценна лекоатлетическа писта на закрито. Пространството пред спортната зала, което сега се вижда и отвътре, всъщност ще има не по-малко значение от самата нея. За разлика от други подобни съоръжения, които пустеят при липсата на събития, бургаската "Арена" е замислена като обществена зона, предлагаща постоянно разнообразни активности.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Пловдив и железницата

Пловдив и железницата