Професионално планиране, функционалност и ефективност

"Бългериън Пропърти Девелъпмънтс" (БПД) чрез дружеството си "Варна Лоджистикс" ЕАД строи нова логистична сграда с РЗП 15 500 кв.м. в сърцето на логистичен парк "БПД Варна"

Професионално планиране, функционалност и ефективност
Професионално планиране, функционалност и ефективност
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда А5. Тя продължава и надгражда концепцията за развитие на целия логистичен проект "БПД Варна" (БПД Варна) като логистичен комплекс, изграден по най-високите международни стандарти. Сградата ще бъде най-голямата в парка и заема централно местоположение в проекта. Интересът, който предизвика новата сграда, е изключителен, като месеци преди старта на строителството има заявени намерения за наемане на голяма част от площите. Откликнахме на нуждите на наши наематели - компании, лидери в своите области, които имат потребност от увеличение на наетите площи във вече съществуващи сгради в парка. Голяма част от А5 е предвидена за тяхна експанзия. Планира се развитие и на следващите сгради.

Инвеститор: "Варна Лоджистикс" ЕАД (Дружеството) е собственик и инвеститор в парка, част от групата на БПД. Дружеството притежава Сертификат за Инвеститор първи клас, което опредeля и ключовата роля на БПД Варна за икономическото развитие на Варна и региона чрез създаването на съвременна логистична среда за бизнеса.

За проекта: БПД Варна е първият проект във Варна, който се изгражда според най-високите международни стандарти в индустриалния и логистичен сектор. Паркът е единственият проект в града, който реализира едновременно съвременна концепция, ефективно управление на стоки и приятна работна среда. БПД Варна е една цялостна бизнес среда. Професионалното управление на парка работи според стандартите на Institute of Real Estate Management (IREM) и стандартите за фасилити мениджмънт, което осигурява поддръжката на всички системи и безупречната околна среда в режим 24/7.

Дейности и услуги:

  • готови за експлоатация складови, търговски и офис площи, паркоместа
  • логистично обслужване
  • built-to-suit в рамките на проекта
  • професионален екип по пропърти и фасилити мениджмънт.

Предимства на проекта:

  • стратегическо местоположение
  • силно развита инфраструктура
  • готови за експлоатация складови (вкл. темперирани; хладилни), търговски и офис площи под наем
  • логистични услуги
  • професионален екип по пропърти и фасилити мениджмънт

Локация: БПД Варна е разположен на площ от 132 500 кв.м. в Западната промишлена зона на град Варна. Представлява мултимодален център, до който лесно може да се достигне по вода, суша и въздух. Районът е утвърдена зона за дистрибуционни и логистични дейности, разположена на по-малко от 10 минути път с автомобил от пристанище Варна, летище Варна, железопътната гара и центъра на града, както и е на 1.5 км. от новото пристанище в града.

Концепция: Проектът се развива поетапно и са предвидени 10 сгради с обща разгъната застроена площ от около 80 000 кв.м, която включва висококачествени складове, обслужващи офиси и търговски площи. Първите 5 сгради от комплекса – складова сграда А1, складова сграда А2, складова сграда А6, търговска сграда А3 и многоетажен паркинг А2G са вече в експлоатация. Общата им застроена площ е около 37 000 кв.м. Останалите сгради са в процес на развитие или на етап формиране на ясна концепция за проектирането и строителството им.

Предстояща сграда А5: В момента се провеждат търгове за строителство. Церемонията по "първа копка" ще се състои в края на месец септември 2019 г. Новата модерна складово-логистична сграда се очаква да бъде завършена в Q4 2020 г.

Площи: РЗП от 15 547, 57 кв.м., състоящи се от складови помещения и такива с температурен контрол, с обособен административно-обслужващ сектор, от които офиси: 1 229,10 кв.м.

Концепция: Сградата е едноетажна постройка с размери 144 x 99 м. Конструкцията на сградата е смесена. Фундаментите и колоните са сглобяем стоманобетон; метални са гредите и покривната конструкция. Състои се от 12 складови клетки, разпределени в 6 модула. Всяка клетка е с възможност за достъп от две хидравлични рампи и кота 0. Голяма част от сградата е със светла височина от 10.5 м., като има модули със светла височина 9.30 м. Предвидено е изграждане на хладилни камери и темпериран склад. Хладилните камери ще бъдат със следните температурни режими: от - 5 C° до +5 C° ; + 4 C° до +8 C°; -18 4 C° до -24 C°. Темперираният склад е с температура от +18 C° до + 24 C°.

Енергоефективност и устойчивост: При изграждането ще се използват съвременни строителни

материали и технологии, осигуряващи ниски експлоатационни разходи и безаварийно ползване.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал