Когато си различен, някой те разбира

Екипът от център АЛБЕДО за света на аутистичните деца и играта като терапевтичен метод

Ния за Жанета Тодорова

Жани е член на управителния съвет на фондацията и психолог в ЦРСИ АЛБЕДО. Завършила е клинична консултативна психология в СУ "Свети Климент Охридски". Името й е трудно за изговаряне сред вербалните деца и затова те я наричат Зане или Шони. Тя е човекът, който може всеки път да пренарежда терапевтичните зали спрямо индивидуалните нужди на всяко дете. Емпатията и разбирането за човешкото са качества, които тя има в сърцето си.

Жани за Ния Лютакова

Ния е Председател на фондация АЛБЕДО и психолог в ЦРСИ АЛБЕДО. Завършила е клинична невропсихология в Университета в Грьонинген, Холандия. Носи в себе си заряда на промяната, на растежа, на по-доброто бъдеще. Тя е пламъкът и иноваторът в нашия екип.

Ния и Жани за Гергана Тончева

Гергана е член на управителния съвет на фондацията и супервизор в ЦРСИ АЛБЕДО. Без нея център АЛБЕДО нямаше да има. Когато двете решихме да направим това място, се обадихме първо на нея, защото искахме да е част от нас. И тя каза: "Чудех се кога най-накрая ще предприемете тази стъпка!" Като супервизор Гери следи развитието на случаите, по които работим, и ни помага да се справяме с трудностите. Често се шегуваме, че тя е нашето Супер-его. И всичко това тя прави безвъзмездно, от сърце.

Статията е част от специалното издание "K:ids", което е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 7-13 септември.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал