С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
22 юни 2018, 15:06, 10930 прочитания

Барът е до морето

Пресни места, които да посетите за питие и ястие, на родното Черноморие

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Летен Light. Всички текстове по темата може да откриете тук.

"Прасето на морето"
Синеморец


Време беше създателите на столичното "Щастливото прасе" да хвърлят въдица на Черноморието. "Прасето на морето" е лятното продължение на ресторанта, което отваря врати в Синеморец в началото на юни.
Обещават ни семпла и вкусна храна, като акцент в менюто ще бъде прясната черноморска риба. Специалитети остават някои от задължителните от столичния адрес (тарама, пържено пиле) наред със селекция от коктейлната листа.


Заведението е за 70 души, като по-голямата част от местата са на открито. Към него ще се разположи и бар за коктейли. Препоръчително е да си направите резервация.

ул."Бутамя" 20 (в ресторанта на хотел "Катерини")
Работно време: от 12:00 до 23:00 ч.

Барът е до морето


NORMA restaurant & steak house
Бургас




Най-новата кулинарна точка в Бургас отвори врати в последната седмица на май. Ресторантът се разработва в продължение на година от екипа, стоящ зад морските Incanto и Food & Culture, за да предложи стегнато, обмислено и сезонно меню (ястията ще се сменят на всеки 30 – 40 дни) с фокус върху висококачествени меса и продукти от Италия и Испания. Заведението е разделено на няколко зони – лоби с мека мебел, основна ресторантска част, зона за междинно сядане, предназначена за разговор и леко питие в близост до бара, бар с кратка (и уместна) селекция коктейли. Общо местата му са 125.

Norma e първият ресторант в региона, която ще представи и така наречения "кристален" хляб Pan de Cristal, внесен от Испания, характеризиращ се с лекота и хрупкавост. Препоръчваме да опитате пастет от мандарина (fruit meat), пилешки и гъши дроб по рецепта от XIV век.

На ъгъла на ул. "Александър Батенберг" и "Цар Симеон I". Точно срещу бизнес инкубатора.
Работно време:
08:00 – 00:00 ч.

Барът е до морето


Бар "Ботаник"
Плаж "Червенка", Черноморец

Вече второ лято този бар е сред задължителните точки на Южното Черноморие. Създаден е от част от екипа на столичния One More Bar, за да радва с истински добри класически и авторски коктейли. "Искаме да сме точка за отдих, а не е "напудрено" място, затова и всичко тук е изработено от дървен материал без пластмаса", обяснява Иван Попов, един от хората зад мястото. Напитките в листата ще се сменят спрямо сезонните плодове и зеленчуци и ето как любимото Bloody merry например ще бъде с розови домати. Препоръчваме Coffy Martiny, направен с cold brew в комбинация с водка и портокалов ликьор, както и Botanic pimpinella (еньова мастика с мурсалски чай, билков сироп, грейпфрут и тоник).
Точно до бар "Ботаник" се провеждат и събитията на Ritual Gatherings - платформа, обединяваща добра музикална селекция с диджеи, гурме храна, изкуства и занаяти.
На самия нос на Червенка.

Работно време: от 08:00 до 02:00 ч.

Барът е до морето


NALEY Beach Bar Experience
Лозенец

Това лято в морския курорт се появява нова концепцията за бар – "занималня за възрастни" - според определението на създателите му. С малко повече въпроси разбираме, че барът ще предлага дневни забавления като "плаващ остров", флайборд, билярд с крака (билярд, в който топката се рита с крака на специално пригодено поле), аркада с динозаври, библиотека с книги и списания, както и машини с емулирани игри. "Идеята е да съберем на едно място хора от различни поколения и да им предложим алтернативно забавление на плажа", обясняват от екипа на бара.

Лозенец, ул. "Резбарска" 45
Работно време: 09:00 до 21:00 ч.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Селекция: Спасители към плажа Селекция: Спасители към плажа

Кърпи и памучни одеяла за всяко място и случай

26 авг 2018, 2339 прочитания

Особености на черноморския риболов 2 Особености на черноморския риболов

Кратко ръководство за живота на попчето, скорпида, барбуна, заргана и други местни видове риба

25 авг 2018, 15343 прочитания

24 часа 7 дни

15 фев 2019, 5691 прочитания

15 фев 2019, 3222 прочитания

15 фев 2019, 3052 прочитания

15 фев 2019, 2913 прочитания

15 фев 2019, 2044 прочитания

Всички новини
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "К Light" Затваряне
Широко разперени криле

Какво е усещанато да се реете с птиците и как да направите първите стъпки в парапланеризма

КЗК в страната на петролните складове

Антимонополната комисия изследва детайлно базите за горива. Целите може да са две - най-накрая качествен анализ на пазара или предизборна проверка срещу "Лукойл" за злоупотреба с монопол

Пионерът в събирането на дългове

Райна Миткова-Тодорова, управляващ директор на "ЕОС Матрикс", пред "Капитал"

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Ах, Мария

Излезе първата книга на създателката на блога Brain Pickings

Sisters аre doin' it for themselves

Първият македонски филм на Берлинале "Господ съществува, името й е Петруня" спечели публиката с позицията си за цената

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 7

Капитал

Брой 7 // 16.02.2019 Прочетете
Капитал PRO, Тема на броя: Отрова в руската салата

Емисия

СЕДМИЧНИКЪТ // 15.02.2019 Прочетете