С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
22 юни 2018, 15:06, 13523 прочитания

Барът е до морето

Пресни места, които да посетите за питие и ястие, на родното Черноморие

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Летен Light. Всички текстове по темата може да откриете тук.

"Прасето на морето"
Синеморец


Време беше създателите на столичното "Щастливото прасе" да хвърлят въдица на Черноморието. "Прасето на морето" е лятното продължение на ресторанта, което отваря врати в Синеморец в началото на юни.
Обещават ни семпла и вкусна храна, като акцент в менюто ще бъде прясната черноморска риба. Специалитети остават някои от задължителните от столичния адрес (тарама, пържено пиле) наред със селекция от коктейлната листа.


Заведението е за 70 души, като по-голямата част от местата са на открито. Към него ще се разположи и бар за коктейли. Препоръчително е да си направите резервация.

ул."Бутамя" 20 (в ресторанта на хотел "Катерини")
Работно време: от 12:00 до 23:00 ч.

Барът е до морето


NORMA restaurant & steak house
Бургас




Най-новата кулинарна точка в Бургас отвори врати в последната седмица на май. Ресторантът се разработва в продължение на година от екипа, стоящ зад морските Incanto и Food & Culture, за да предложи стегнато, обмислено и сезонно меню (ястията ще се сменят на всеки 30 – 40 дни) с фокус върху висококачествени меса и продукти от Италия и Испания. Заведението е разделено на няколко зони – лоби с мека мебел, основна ресторантска част, зона за междинно сядане, предназначена за разговор и леко питие в близост до бара, бар с кратка (и уместна) селекция коктейли. Общо местата му са 125.

Norma e първият ресторант в региона, която ще представи и така наречения "кристален" хляб Pan de Cristal, внесен от Испания, характеризиращ се с лекота и хрупкавост. Препоръчваме да опитате пастет от мандарина (fruit meat), пилешки и гъши дроб по рецепта от XIV век.

На ъгъла на ул. "Александър Батенберг" и "Цар Симеон I". Точно срещу бизнес инкубатора.
Работно време:
08:00 – 00:00 ч.

Барът е до морето


Бар "Ботаник"
Плаж "Червенка", Черноморец

Вече второ лято този бар е сред задължителните точки на Южното Черноморие. Създаден е от част от екипа на столичния One More Bar, за да радва с истински добри класически и авторски коктейли. "Искаме да сме точка за отдих, а не е "напудрено" място, затова и всичко тук е изработено от дървен материал без пластмаса", обяснява Иван Попов, един от хората зад мястото. Напитките в листата ще се сменят спрямо сезонните плодове и зеленчуци и ето как любимото Bloody merry например ще бъде с розови домати. Препоръчваме Coffy Martiny, направен с cold brew в комбинация с водка и портокалов ликьор, както и Botanic pimpinella (еньова мастика с мурсалски чай, билков сироп, грейпфрут и тоник).
Точно до бар "Ботаник" се провеждат и събитията на Ritual Gatherings - платформа, обединяваща добра музикална селекция с диджеи, гурме храна, изкуства и занаяти.
На самия нос на Червенка.

Работно време: от 08:00 до 02:00 ч.

Барът е до морето


NALEY Beach Bar Experience
Лозенец

Това лято в морския курорт се появява нова концепцията за бар – "занималня за възрастни" - според определението на създателите му. С малко повече въпроси разбираме, че барът ще предлага дневни забавления като "плаващ остров", флайборд, билярд с крака (билярд, в който топката се рита с крака на специално пригодено поле), аркада с динозаври, библиотека с книги и списания, както и машини с емулирани игри. "Идеята е да съберем на едно място хора от различни поколения и да им предложим алтернативно забавление на плажа", обясняват от екипа на бара.

Лозенец, ул. "Резбарска" 45
Работно време: 09:00 до 21:00 ч.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Пчелен опит Пчелен опит

Пчеларството става все по-разпространено хоби сред градските хора

8 ное 2019, 11443 прочитания

Селекция: Спасители към плажа Селекция: Спасители към плажа

Кърпи и памучни одеяла за всяко място и случай

26 авг 2018, 2811 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "К Light" Затваряне
Широко разперени криле

Какво е усещанато да се реете с птиците и как да направите първите стъпки в парапланеризма

Още от Капитал
Две италиански офис сделки

Инвеститори от Рим купиха сгради до летището и над бизнес парка за 23.5 млн. евро

Глътка надежда за БНР

Изненадващо медийният регулатор реши да даде шанс на Андон Балтаков, който има опит в доказани медийни компании като "Асошиейтед прес" и CNN.

Пътеводител на кандидат-програмиста

Какво е добре да се знае за академиите, които предлагат подобни обучения

Грета Тунберг и пророците на климатичния апокалипсис

Световният икономически форум в Давос отново показа пропастта между думи и дела в областта на борбата с глобалното затопляне

Цветан Тодоров - човекът на чужда земя

Две нови издания хвърлят светлина върху личността и идеите на родения в България философ

Ален де Ботон, писател, философ, основател на The School of Life: Ние сме любов и мрак

Ботон за емоционалната интелигентност, стоицизма и деструктивното в човешкия вид пред "Капитал"

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10