Технологичната класна стая

Технологиите се развиват бързо и ни предоставят невероятни възможности, така че нека се замислим: Как ще изглеждат училищата след 20/30 години

Честно казано, училището изглежда еднакво през последните няколко десетилетия, а може и повече. Разбира се, технологиите уверено започват да навлизат и в училищните стаи, а черните дъски да отстъпват място на белите интерактивни такива. Но все пак основната част остава непроменена - учителят стои пред редиците от чинове, зад които пък надничат учениците. Така че училищата наистина не са се променили много физически. Естествено някои експериментират с пространствата на класните стаи, но като цяло дългите коридори с добре познатите ни подредени в редица еднотипни класни стаи все още са първата асоциация, когато заговорим за училище.

Начинът, по който училищата са организирани, също не се е променил. Обикновено децата са разделени на групи по възраст. Ако обиколим света обаче, винаги може да намерим случаи, в които училищата са иновативни и организирани с въображение. Това са училищата, които са решили да оперират по по-различен начин (често със страхотни резултати), обаче като цяло повечето предпочитат да не се откъсват от нормата.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал