Нови европейски правила въвеждат как да се посочва произходът на основните съставки на храните
Регламентът засяга българските продукти, които се правят от небългарски съставки


Елена Тодорова, Shoenherr

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Текстът е част от специалното издание "Регал 100". Изданието е подарък за всички абонати Капитал PRO. Всички останали читатели могат да го намерят онлайн тук.
В края на май тази година беше приет нов регламент, който урегулира правилата за посочване на страната или мястото на произход на основната съставка при храните. Той е насочен към случите, при които храната и основната й съставка не произхождат от едно и също място/страна. На българския пазар има много такива случаи, като например бялото българско саламурено сирене, направено с небългарско мляко.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.