Нови европейски правила въвеждат как да се посочва произходът на основните съставки на храните
Регламентът засяга българските продукти, които се правят от небългарски съставки


Елена Тодорова, Shoenherr

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Текстът е част от специалното издание "Регал 100". Изданието е подарък за всички абонати Капитал PRO. Всички останали читатели могат да го намерят онлайн тук.
В края на май тази година беше приет нов регламент, който урегулира правилата за посочване на страната или мястото на произход на основната съставка при храните. Той е насочен към случите, при които храната и основната й съставка не произхождат от едно и също място/страна. На българския пазар има много такива случаи, като например бялото българско саламурено сирене, направено с небългарско мляко.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.