Седемнадесет компании с приходи над 10 млн. лева при преработените меса

Общото производство в категорията за 2014 г. се оценява на 672 млн. лева

Продажбите на преработени меса в България за 2014 г. се оценяват на 672 млн. лева. На този пазар се наблюдават три основни сегмента. Колбасите имат дял от 72% и продажби за 585 млн. лева, сушените, пушените и варените меса са с дял от 15% (100 млн. лева) и приготвените храни - 13% с продажби за 87 млн. лева. В сектора през миналата година са работили 184 фирми. Около 63% от продажбите се генерират от 17-те компании, които правят обороти за над 10 млн. лева. Делът на 25-те най-големи компании е 72% от всички продажби. Експортът в категорията е символичен – едва 2.8% от всички продажби, като на топ 25 се падат само 1.1%.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове