Тринадесет фирми с оборот над 10 млн. лева от червено месо

От 195 компании в сектора 185 произвеждат свинско месо, 81 телешко и 23 агнешко

Продажбите на червено месо, произведено в България през 2014 г., се оценяват на над 557 млн. лева. Основен дял в тях има свинското с 500.5 млн. лева (89.8%). Говеждото е 36.3 млн. лева (6.5%), а овчето - 20.6 млн. лева (3.7%).

В сектора през миналата година са работили 195 компании - 185 произвеждат свинско месо, 81 и телешко/говеждо и 23 и агнешко/овче. На 25-те най-големи се падат 64% от общите обороти. Тринадесет фирми са реализирали годишен оборот от продажби на червено месо над 10 млн. лева. Зад граница са само 3% от общите продажби и те са на агнешко месо.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал